STV Live
Srijeda, 20. listopad 2021.
17°C
"Cilj mudrog nije da osigura zadovoljstvo, već da izbjegne bol." - Aristotel

Sport

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO: Hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku očekuje sjajnu navijačku podršku

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak će u Osijeku odigrati susret kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Slovačke. Momčad je na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem odradila dva treninga u Gradskom vrtu, a medijima se uz izbornika obratio i kapetan momčadi Luka Modrić.

Hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku očekuje sjajnu navijačku podršku
Trening reprezentacije u Osijeku

Hrvatska je u Osijeku uvijek imala odličnu podršku navijača uz ispunjene tribine Gradskom vrta a tako će biti i večeras jer ulaznice su gotovo rasprodane. Jedno vrijeme svi su reprezentativci inzistirali baš na igranju u Osijeku, jer su se na stadionu i u gradu najbolje osjećali.

"Stvarno se ugodno osjećamo i sretni smo što smo u Osijeku opet nakon duže vremena i što će biti publike opet, atmosfera je ovdje uvijek fenomenalna osjeti se kolko nas ljudi vole i kakvu nam podršku daju i to nama puno znači i zato se tako dobro osjećamo u Osijeku i nadam se da ćemo nastaviti st simbiozu koja se stvorila između nas i navijača u Osijeku" ,rekao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Nas je kao domaće novinare zanimalo kakav je status kapetana Osijeka Mile Škorića i zašto neki igrači imaju prednost pred njim unatoč sjajnoj i konstantnoj formi igranja za Osijek, ali i po prikazanom u minutama nacionalne selekcije.

"Zaista sam jako zadovoljan sa Škorićem i on je omiljen u reprezentaciji, svojim radom, treningom i pristupom i igrama zaslužio je poziv, on je to ali mu je jako velika konkurencija u ovim mlađim igračima koji igraju u Bundesligi i ja bih iskreno volio da se njemu otvori situacija da on zaigra, ali konkurencija je ovom trenutku jako velika", rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Hrvatska će težiti pobjedi i tako će igru postaviti izbornik Dalić, bez obzira na situaciju u kojoj Slovacima igraju samo 3 boda. Vida će zamjeniti Ćaletu Cara, Pašalić Kovačića, a moguće su još neke promjene u prvih 11.

"Idemo sa punim angažmanom na ovu utakmicu, znamo kolko nam ona znači možda i najvažnija utakmica kvalifikaicja, mi igramo doma pred svojom publikom Rusija gostuje na teškom gostovanju i mi imamo priliku se s nova 3 pobjeda približiti Kataru i idemo sutra na pobjedu a  neće nam bit lako", kaže Dalić.

Prodano je za sada više do 12 tisuća ulaznica, a dostupno ih je još 2500, očekuje se pun stadion a gledatelji se mole da dođu ranije kako bi se izbjegle gužve, posebice oni koji se trebaju testirati i nemaju covid putovnicu, punktovi za testiranja bit će kod stadiona iza zapadne tribine. Utakmica HRvatska Slovačka igra se u ponedjeljak od 20.45.