STV Live
Subota, 03. prosinac 2022.
1°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Kazalište

55. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA: Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom!

Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom. Tijekom vikenda nastupili su na 55. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova i među 14 zborova iz cijele zemlje zauzeli prvo mjesto.

Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom!
Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom!

Tijekom vikenda u Poreču i Vrsaru održao se 55. Susret hrvatskih pjevačkih zborova. Nastupili su zborovi iz cijele Hrvatske uključujući Zagreb, Petrinju, Rijeku, Karlovac, a boje Slavonije i Baranje branili su Crkveno pjevačko društvo Mir iz Belišća i Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Osijeka. Upravo su Lipaši najbolje pjevali, jer osvojili su zlatnu plaketu s 98,58 od 100 bodova.

55. Susret nacionalna je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske amaterske zborove i ljubitelje zborskog pjevanja.

Natjecateljski program održan je prvog dana Susreta, u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč pred stručnim povjerenstvom u sastavu Antoaneta Radočaj-Jerković, Ivan Josip Skender te Marija Ramljak. Nakon revijalnog dijela koji je održan jutros od 11 sati u Sportskoj dvorani “Saline” u Vrsaru najboljima su dodijeljene i nagrade.