STV Live
Ponedjeljak, 22. srpanj 2024.
21°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

LJETO NE POSUSTAJE: I nastavak rujna donosi toplo vrijeme

Iako smo već dobro zagazili u rujan, ljeto ne posustaje. I danas je temperatura rasla do 30 stupnjeva u hladu, a prema prvim najavama i jesen će nam biti ugodna.

I nastavak rujna donosi toplo vrijeme
Jörg Peter / Pixabay

Priroda se polako odijeva u jesensko ruho i priprema za novo godišnje doba. No i dalje je vruće gotovo kao usred ljeta, ali na sreću noći su svježije i ugodnije.

 - To znači da će se ipak u pojedinim danima pojaviti malo kiše ili koji kratkotrajan pljusak, ali bit će sasvim lijepo vrijeme za boravak na otvorenom, za vanjske radove, možda i za odlazak na more za one koji još to mogu i žele jer će temperature zraka ostati sasvim ugodne na kontinentu ovdje u Slavoniji i dalje će biti česti dani s brojkama preko 24 stupnja, u pojedinim danima i do 28 tako da još se ne nazire nekakva hladna jesen, jesenje kiše, za sada ništa od toga, kaže prognostičar Kristijan Božarov.

A i kada kalendarski završi, ne znači da više nećemo uživati u ljetnom ugođaju.

Ono što može ohrabriti sve ljubitelje babljeg ljeta je da se ono uvijek pojavi nekad krajem devetog, nekad u desetom mjesecu, a poznato je čak i martinjsko bablje ljeto tamo početkom jedanaestoga oko Martinja pa ćemo ga vjerojatno imati kad tad i ove godine barem to jedno ljepše razdoblje, dodaje Božarov.

Dugoročnije prognoze za jesen je teško davati, kaže Božarov, no kako sada stvari stoje bit će toplija od normale tako da ne treba još kratke rukave spremati u ormare.