STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
11°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

KOŠARKA: Iskusni Veljko Budimir novo je pojačanje KK Vrijednosnice Osijek

Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek nastavlja pojačavati redove i prije početka priprema za novu sezonu. Nakon dolaska Amerikanca na poziciji play makera, Osječani su u klub nakon više od 10 godina vratili iskusnog krilnog igrača Veljka Budimira.

Iskusni Veljko Budimir novo je pojačanje KK Vrijednosnice Osijek
Iskusni Veljko Budimir novo je pojačanje KK Vrijednosnice Osijek

KK Vrijednosnice Osijek nastavljaju pojačavati svoj kadar za ovosezonske izazove, te nakon dolaska igrača iz SAD-a playa Christiana Bradforda u klub se vratio iskusni 36-godišnji Veljko Budimir.

Bilo je priče o njegovom povratku i prošle sezone, no to se nije dogodilo. Da je, možda klub danas ne bi igrao drugi razred hrvatske košarke.

Došao sam isključivo zato što mi se više ne ide igrati nigdje vani, ne želim biti više udaljen od svoje obitelji a osjećam se još uvijek da sam fizički na jako dobroj razini da mogu igrati kvalitetnu košarku, kaže Veljko Budimir.

Iako je ugovor potpisan na godinu dana cilj kluba pa i Budimira je pomoć mladim igračima u razvoju, ali svakako ima što pokazati i na terenu i očekuje se da bude nositelj ekipe Brokera u prvenstvu prve lige i ABA2 lige.

Ekipa će biti sigurno jača nego prošle sezone kada je igrala HT Premijer ligu ali svakako povratak u nju neće biti lagan.

Došao je Amerikanac na playmakeru, ja sam se vratio isto. Koliko znam žele potpisati još mladih igrača da budu kvalitetni i možda biti i nositelji igre. Nadam se da ćemo se vratiti u Premijer ligu, napraviti odmah povratak, iako nije ni malo lako. Puno je teže ući u ligu nego ispasti iz nje, kaže Budimir.

Nakon Broda, Zaboka, pa Pečuha gdje je bio 8 godina kapetan i najbolji strijelac u povijesti tog mađarskog kluba, Buda se tako vratio u svoj Osijek.

No, osim košarke igra i street basket 3x3 i član je seniorske reprezentacije Hrvatske u tom sportu.

Vjerujemo svi da će sljedeće ljeto Osijek imati pripreme za povratničku sezonu u HT Premijer ligi i to s novim domaćim snagama.

Jer pravi je recept što i sam Budimir kaže vratiti osječke igrače u klub, ali za budućnost stvoriti ih iz domaćeg bazena.

Samo tako može se ponovno napraviti stabilan i prepoznatljiv klub premijer ligaš jer Osijek to sigurno zaslužuje.