STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

DUGOGODIŠNJA ŽELJA GRAĐANA POSTAJE STVARNOST: Između Valpova i Ladimirevaca uskoro novi most preko Vučice

Nedaleko Valpova započela je izgradnja novog mosta preko rijeke Vučice u smjeru Ladimirevaca. Stari most poznat je kao crna točka na ovoj prometnici, jer osim što usporava kretanje vozila, predstavlja i opasnost u prometu.

Mještani Ladimirevaca u šali kažu kako će za njih ovaj most biti važniji nego Pelješki. Desetljećima su do Valpova, ali neki od njih i do ostatka županije mogli doći isključivo preko prastarog mosta preko kojeg može u jednom trenutku prijeći samo jedan automobil. No, u sljedećih godinu dana dobiti će ne samo novi most, već i novu cestu do kružnog toka na valpovačkoj obilaznici.

- Dugogodišnju želju građana Valpova danas polako počinjemo pretvarati u stvarnost. Izmještanje trase državne ceste D517 na novu lokaciju, dakle postojeća trasa državne ceste s ovim mostom preko Vučice je neuvjetna, nesigurna za promet, ne zadovoljava gabarite državnih cesta i ovom investicijom zapravo značajno ćemo povećati i protočnost i sigurnost prometa, kaže predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Vrijednost ovih radova iznosi oko dva i pol milijuna eura, a uključio se i grad Valpovo koji će na istoj trasi urediti pješačko biciklističku stazu.

- Ono što je još značajnije za Valpovo da ćemo ne samo dobiti sigurnost u cestovnom prometu nego da ćemo usporedo s ovim raditi i biciklističku stazu koja u biti je sada pred ishođenjem građevinske dozvole. U suradnji s Hrvatskim cestama raditi ćemo i rekonstrukciju jednog raskrižja na valpovačkoj obilaznici koja jako puno znači za naše poduzetnike kojima će biti olakšan ulaz i izlaz u našu poduzetničku zonu, kaže gradonačelnik Valpova Matko Šutalo.

Župan Anušić istaknuo je kako je izmještanje trase državne ceste D517 rezultat suradnje i koordinacije, kao lobiranja Grada Valpova, Osječko-baranjske županije, saborskog zastupnika Gorana Ivanovića te Hrvatskih cesta.

- Ovo je projekt koji će prvenstveno olakšati prometovanje i sigurnije prometovanje svih onih koji prometuju ovom cestom. Ja ću još napomenuti samo da na području Osječko-baranjske županije nedavno je otvoren most u Dražu koji je Osječko-baranjska županija, to jest Županijska uprava za ceste izfinancirala i napravila, pušten je naravno i dat je na korištenje mještanima i onima koji će tamo koristiti most, kaže župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Dodao je i kako su trenutačno u tijeku radovi i na mostu preko rijeke Vuke između Petrove Slatine i Ernestinova, a koji također financiraju Hrvatske ceste. Izrazio je stoga i zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, kao i s Hrvatskim cestama i Hrvatskim autocestama.