STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Hrvatska

POZIV NA SUČELJAVANJE: Javno i otvoreno pismo glavnog tajnika Domovinskog pokreta Josipa Dabre glavnom tajniku HDZ-a Krunoslavu Katičiću

Javno i otvoreno pismo glavnog tajnika Domovinskog pokreta Josipa Dabre glavnom tajniku HDZ-a Krunoslavu Katičiću – poziv na sučeljavanje, prenosimo u cijelosti.

Javno i otvoreno pismo glavnog tajnika Domovinskog pokreta Josipa Dabre glavnom tajniku HDZ-a Krunoslavu Katičiću
Josip Dabro, Glavni tajnik Domovinskog pokreta

"Sa zaprepaštenjem sam pročitao Vašu reakciju na kaznenu prijavu Domovinskog pokreta protiv predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a gospodina Andreja Plenkovića. Vama, glavnom tajniku HDZ-a, odgovaram kako je i red, kao glavni tajnik Domovinskog pokreta.

U toj izjavi spominjete Domovinski pokret u istoj rečenici s ''platformom'' Možemo! Tom, naizgled ironičnom i sarkastičnom doskočicom, uvredljivom usporedbom, kolega glavni tajniče, otkrivate baš ono što pokušavate sakriti; Možemo i Plenkovićev HDZ vode istu, potpuno istu, identičnu migrantsku politiku uvoza migranata mimo graničnih prijelaza, kao da Hrvatske državne granice ne postoje!

Pozivam Vas da u danima koji slijede, pažljivo pratite naše objave na web stranici Stop migrantskoj invaziji https://stopmigrantskojinvaziji.com/  na kojoj ćemo „urbi et orbi“, svima, nadamo se i Vama, razotkriti pravu istinu o razornoj politici, koju još uvijek vodi Vaš aktualni predsjednik g. Andrej Plenković. Kao što Vam je dobro poznato i jasno, niti jedan jedini tzv. migrant, od njih 68.500 koje je Vlada Andreja Plenkovića pustila u Hrvatsku samo 2023. godine, ne bi mogao ući u Hrvatsku da Andrej Plenković svjesno i namjerno ne krši Zakon o nadzoru državne granice, a kamoli biti nagrađen davanjem azila, i sve to bez ikakve sigurnosne provjere! Niti jedan jedini!

Zar i Vi osobno, sada kada znate sve, podržavate pretvaranje Hrvatske u zemlju kaosa i terora, podržavate li i dalje, Vi osobno, da bilo tko, a kamoli predsjednik Vlade krši Hrvatske zakone? I još, kao komentar nas, koji smo takvog kršitelja Zakona u nadzoru državne granice kazneno prijavili, stavljate u istu rečenicu s Plenkovićevim partnerima u provođenju zajedničke tzv. ''migrantske politike''? Evo, javno Vas pozivam da nađete jednu jedinu razliku u ''migrantskoj'' politici Možemo i Plenkovićevog HDZ-a! Vi zajedno provodite politiku ''zelene granice'', a to je granica koje nema!

Kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića podignuli smo zbog najtežeg ugrožavanja nacionalne sigurnosti, najtežeg zamislivog ugrožavanja nacionalnih interesa, zbog provođenja sustavne tzv. ''migrantske politike'' koja ruši temelje hrvatske državnosti! Kada bi mu svi zajedno dopustili da nastavi provoditi tu duboku antihrvatsku ''migrantsku politiku'', Hrvatska već za desetak godina ne bi bila hrvatska Hrvatska, ne bi bila ni lijepa, ni naša, g. Katičić!

Što Vam tu nije jasno? Tu ne treba 'viša matematika'! Uzmite običnu, suhu olovku i papir, zbrojite i pomnožite s brojem godina, i sve, baš sve će Vam biti jasno! Ako vam nije jasno o čemu Vam pišem, pogledajte u što su se pretvorile nekad najsigurnije države, Švedska, dijelovi Francuske, Njemačke, Danske, Nizozemske... Želite li to uistinu svojoj djeci? Da naše kćeri i sinovi ne budu sigurni u svojoj vlastitoj zemlji? Da se boje napada, silovanja ili ne daj Bože, terorizma? Ja to ne želim svojoj djeci, kolega glavni tajniče! A Vi?!

Koristim priliku i da Vas pozovem na javno sučeljavanje na temu kaznene prijave protiv Andreja Plenkovića, ali i na sve druge političke teme koje želite, posebice one u kojima se HDZ lažno predstavlja kao zaštitnik nacionalnih interesa. Vi izaberite mjesto i vrijeme, a ja ću se rado odazvati!

U privitku Vam dostavljam prvi od spotova ''Stop migrantskoj invaziji'', osobno Vam kao kolegi glavnom tajniku dostavljam kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića i još Vas jednom pozivam da je pažljivo, jako pažljivo pročitate pa onda, sami sebi, pred ogledalom ispravno odgovorite na jednostavno pitanje: - Volim li ja svoju djecu ili više volim Plenkovića? Ako Vam za odgovor na ovo teško pitanje, za Vas i još neke u vodstvu HDZ-a treba pomoć, predlažem Vam da ne zovete nacerenog ''Jockera'', nego da pitate one koje Plenkovićev HDZ drži samo statistima, ''publikom'', svoju obitelj, svoje susjede i prijatelje – da pitate hrvatski narod! Pitajte ih, jer ih očito, niti pitate, niti slušate! Mi sasvim jasno poručujemo hrvatskom narodu – ne slušajte one koji ne slušaju vas!

Uz poštovanje i želju za javnim susretom i raspravom na ovu temu s Vama kolega glavni tajniče,

Josip Dabro, Glavni tajnik Domovinskog pokreta"