STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
11°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

ZVAT ĆE SE OPUS ARENA: Kamera STV-a na novom osječkom stadionu na Pampasu

Novi osječki stadion na Pampasu u završnoj je fazi uređenja. Sutra kreće sjetva prirodne trave na terenu na kojemu je već posađen dio umjetnog travnjaka, a bit će testirana i stadionska led rasvjeta. Nova nogometna ljepotica u Osijeku primat će 13 tisuća gledatelja, a komfor za igrače i naviječe bit će na razini najboljih europskih i svjetskih stadiona. U to su se danas imali priliku uvjeriti i osječki novinari za koje je NK Osijek organizirao obilazak novog stadionskog kompleksa.

Prizor kojemu se veseli svaki nogometni zaljubljenik, a posebno navijači domaćeg Osijeka, koji uskoro seli u svoj novi dom na Pampasu.

Radovi na stadionu i trening kampu ušli su u samu završnicu.

Ne tako davno smo završili šivanje vlati umjetne trave posebnom tehnologijom hybrid max stitching što svrstava ovaj travnjak među top svjetske travnjake. Dakle, takve travnjake možemo naći na Santiago Bernabeu, brazilskoj Marakani i Parku prinčeva. Jučer je izvršeno sijanje trave pomoćnog travnjaka 6, sutra je predviđeno sijanje i glavnog travnjaka te samim tim činom i testiranjem vanjske led fasade smo završili kompletno radove na ovom zahtjevnom kompleksu, kaže nadzorni inženjer Hrvoje Sučić.

Drugim riječima, čim naraste trava, a potrebno joj je oko 5 tjedana, ovdje će se, uz prethodno ishođenu uporabnu dozvolu, moći odigrati i prva utakmica.

- Ispod 20 tisuća kvadrata ovog krova se nalazi 13 005 sjedalica sektoriranih na 4 osnovne tribine. Zapadna ima svoje 4 etaže. U njezinom prizemlju se nalaze sportski segmenti, odnosno domaće i gostujuće ekipe, škola nogometa. Na prvom katu imamo jedan divan restoran, fitnes salu i kuhinju. Drugi kat su sky boxovi i prostorije za igrače, kaže Sučić.

Tu je i dio za dnevni boravak igrača sa sobama hotelskoga tipa. Prostor za zagrijavanje i masažu, dok su na vrhu tribine novinarske lože.

Oko stadiona je 890 parkirnih mjesta, a pod krovom dva ogromna semafora i 196 reflektora, koji osvjetljuju svaki četvorni metar glavnog terena.

U tehnološkom i komfornom smislu novi osječki stadion bit će jedan od najboljih u Europi i svijetu. Prema kategorizaciji UEFA-e spada u najelitniju moguću skupinu.

Posebno pod dojmom su u samom NK Osijeku, čiji će ovo biti novi dom.

Svima nama koji volimo NK Osijek ovo je ostvarenje naših snova, zapravo nismo donedavno mogli ni sanjati da ćemo graditi novi stadion i da će on imati ovakvu dimenziju. Prema tome, jedva čekam, bez obzira na svu emociju prema Gradskom vrtu. To vam je kao kad idete iz jednog trošnog doma ili kuće, uz koju ste vezani, jer ste u njoj proveli jedan dobar dio života, a idete u neko zdanje koje će vam po svemu biti ugodnije, ljepše, kaže glasnogovornik NK Osijek Mario Mihić.

Izgradnja novog stadiona i trening kampa navodno je koštala 65 milijuna eura, a nema sumnje, kako će, osim NK Osijeka, biti i na ponos samoga grada i cijele  Slavonije i Baranje.