STV Live
Srijeda, 20. listopad 2021.
17°C
"Cilj mudrog nije da osigura zadovoljstvo, već da izbjegne bol." - Aristotel

Kino i film

SPREMNI NAKON LJETNE STANKE: Kino Urania donosi filmske hitove i posebne programe, predstava za sada nema

Nakon ljetne stanke osječko kino Urania spremno je za gledatelje i nove radne pobjede. Od rujna osim poznatih blockbustera pripremaju i posebne programe, a u ovom prvom tjednu pripremili su filmske poslastice za najmlađe.

Kino Urania donosi filmske hitove i posebne programe, predstava za sada nema
Kino Urania

 

Za posljednje dane ljetnih praznika prije početka nove školske godine u kinu Urania pripremili su poseban program. Dječji filmski maraton donosi 5 animiranih i sinkroniziranih naslova.

"Idući tjedan stiže premijerno Avanture obitelji Bigfoot. Mislim da je najzanimljiviji naslov Paw Patrol to svi klinci gledaju i vole, prvi put avantura na velikom platnu", kaže Maja Balaš iz Kinematografa Osijek.

Odrasli mogu pogledati novu akcijsku komediju Free Guy, znanstveno-fantastični film Putovanje kroz sjećanja ili francuski uradak Miris Ruža.  Osim poznatih blockbustera gledatelji će moći pogledati i posebne programe koji su u pripremi.

"U rujnu i listopadu gledatelji mogu očekivati projekcije u sklopu Dana austrijske kulture, besplatne projekcije u sklopu Dana židovske kulture, imat ćemo Filmsku rundu i nezaobilazni Rendez-vous au cinema u sklopu kojeg će jedan od naslova biti jedna od najpoznatijih francuskih romantičnih drama Amelie", kaže Balaš.

Urania je poznata i po koncertima i predstavama.

"Mi smo se i ove godine pokušali organizirati po tom ptanju. Znam da svi volite doći na naše stand-upove i predstave, zasada još ništa ne znamo, ruke su nam vezane kao i svim organizatorima događanja, pratit ćemo situaciju sa COVID-om ja se nadam da će nešto ove godine i krenuti", ističe Balaš.

Tome se nada i publika. Svi prostori kina se redovito dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, a maske su obavezne. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije.