STV Live
Četvrtak, 29. rujan 2022.
17°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

KOŠARKA: KK Vrijednosnice Osijek spremne za novu sezonu

Košarkaši Vrijednosnica Osijek završavaju pripreme za početak nove sezone, koja će pak biti u 1. ligi te će igrati ponovno i regionalnu ABA2 ligu. Glavni cilj je povratak u elitno društvo HT Premijer lige. Osječani su odigrali i mini turnir u Gradskom vrtu, a prvo službeno predstavljanje ekipe bit će 1. listopada kada u sklopu 1. kola prve lige u Gradski vrt dolazi Hermes Analitika.

KK Vrijednosnice Osijek spremne za novu sezonu
KK Vrijednosnice Osijek spremne za novu sezonu

Momčad Vrijednosnica Osijek se uigrava, a odigrala je i pripremni međunarodni turnir u Osijeku, gdje je u konkurenciji 4 ekipa osvojilo drugo mjesto. Žuti Brokeri bili su bolji od PSV Pečuha a onda u finalu ipak izgubili od Spartaka iz Subotice.

Jedan od nositelja je kapetan i povratnik u osječki klub nakon dugo godina Veljko Budimir.

Ova momčad će biti nadam se poletna, brza, da ćemo igrati agresivno. Ima nas 4 starija igrača, ostalo su sve mladići od 20-ak godina. Nadam se da će biti bez puno ozljeda i bolesti i onda vjerujem da neće ni rezultat izostati, kaže kapetan KK Vrijednosnice Osijek Veljko Budimir.

Iskusni Budimir sezonama je igrao u Mađarskoj, ima puno iskustva a još uvijek može igrati vrhunsku košarku posebice na rzini elitne hrvatske lige, pa će sasvim sigurno biti pravi predvodnik mlađih snaga u osječkom klubu.

- To je moj cilj bio. Osjećam da još mogu igrati da sam u dobroj kondiciji i nadam se da ću moći pomoći da pomognem rezultatski, da se vratimo nazad u HT Premijer ligu, a za moje osobne igre nemam velikih ambicija, da moram biti svaku utakmicu najbolji strijelac ili tako nešto, kaže Budimir.

S novim trenerom Srđanom Helbichom puno se jače radi, treninzi su intezivniji i momčad će svakako biti fizički spremna, ističe Budimir, a bit će to i pravi izazovi u borbi za sam vrh prve lige i povratak u elitni razred.

Volio bih da nas prati što više ljudi na utakmicama a to im možemo mi omogućiti sa pobjedama, kaže Budimir.

Do početka nove sezone prve lige i utakmice 1.kola 1. listopada Brokeri će odigrati još jednu pripremnu utakmicu, sljedeći utorak protiv Slobode u Tuzli tamošnjeg člana elitnog razreda i to će biti prava generalka za ulazak u novu sezonu.