STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

DOMOVINSKI POKRET VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE: ''Kod SDSS-a ne postoji afrička svinjska kuga''

- Ne možemo ne primijetiti, baš kao i u slučaju prevrnutog kamiona, da mjesta naše županije koja su naseljena većinski glasačima SDSS-a, koalicijskih partnera HDZ-a, gotovo čarobno za sad nisu niti osjetila ovu opaku bolest, kažu među ostalim u priopćenju iz DP Vukovarsko-srijemske županije.

''Kod SDSS-a ne postoji afrička svinjska kuga''
FOTO: Facebook DP VSŽ

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Jučer je državu obišla vijest o prevrnutom kamionu sa svinjama, i to, ni više ni manje nego iz Vukovarsko-srijemske županije, točnije Pačetina. Naše županije, čija su mjesta zahvaćena virusom afričke svinjske kuge i gotovo u potpunosti "očišćena" od svinja.

Ne možemo ne primijetiti, baš kao i u slučaju prevrnutog kamiona, da mjesta naše županije koja su naseljena većinski glasačima SDSS-a, koalicijskih partnera HDZ-a, gotovo čarobno za sad nisu niti osjetila ovu opaku bolest.

Dapače, kako je vidljivo, svoje svinje uredno tovare i prodaju, a njima je dovoljan i vizualni pregled životinja.

No, može li se sa 100-postotnom sigurnošću tvrditi da među svinjama nema onih koje su ušle u prvu fazu bolesti ili da su već prijenosnici bolesti? Što ako je neka od ovih svinja ipak bolesna, a poslije nesreće su bježale po selu u kojem također ima svinjogojaca?

Jako puno nelogičnosti, bez jasno postavljenih granica. Osim ako te granice nije postavio koalicijski partner?

Što rade župan Damir Dekanić , ministar Mario Banožić  i ostala vladajuća svita kada je u pitanju borba za svinjogojce i ostale mještane VSŽ?

Očito ne rade ništa, posebice kada državni tajnik Pavić ima obraza izjaviti da je usmrćivanje 19.000 svinja - *beznačajan gubitak*.

Očito uplašeni za izborni rezultat, a ne za dobrobit uzgajivača, još uvijek se ne mogu odlučiti hoće ili neće dopustiti svinjokolje u dvorištima.

Kada znamo da je većina svinja uzgajana za vlastite potrebe i o njima je ovisila egzistencija cijelih obitelji, kada je preko 400 OPG-a pred bankrotom - nebriga vladajućih nije prihvatljiva!''

Izvor: FB DP VSŽ