STV Live
Ponedjeljak, 22. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

TURISTIČKI REZULTATI: Kopačevo najposjećenije baranjsko selo u 2023. godini

Sa gotovo 8.000 noćenja, Kopačevo je prošle godine bilo najposjećenije selo u Baranji! I ostali turistički rezultati ostvareni na području Općine Bilje su zadovoljavajući, a ono što još posebno veseli jest povećaje broja stranih gostiju. Ostvareno je tako 15.106 noćenja i 8.286 dolazaka turista.

Kopačevo najposjećenije baranjsko selo u 2023. godini
Kopačevo najposjećenije baranjsko selo u 2023. godini

- Primjećujemo da imamo više stranih posjetitelja iz Mađarske, Poljske, Njemačke, ali i nekih novih skupina posjetitelja poput gostiju iz Slovenije i Francuske što je vjerojatno povezano s trendovima interesa za kontinentalni turizam, za outdoor aktivnosti koje nudi naše područje i za sjajnu gastronomsku ponudu na području Baranje i Općine Bilje. Ono s čime bi se svakako pohvalili je veći broj posjetitelja u samom selu Kopačevu koje steklo status najposjećenijeg sela 2023. u Baranji, kaže Senata Majić, direktorica Turističke zajednice Općine Bilje – Kopački rit.

A kako bi turistički rezultati bili još bolji u Turističkoj zajednici nastavit će s aktivnostima koje će Baranju pozicionirati kao poželjno i atraktivno mjesto na turističkoj karti.