STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

OČEKUJU NAS BROJNI DOGAĐAJI: Kreće Tjedan Porina u Osijeku

Podizanjem zastave Porina na Trgu Ante Starčevića službeno je započeo Tjedan Porina u Osijeku. Očekuju nas brojni događaji glazbene tematike, predstavljanja knjiga, projekcije glazbenih filmova, nastupi i panel rasprave, a vrhunac glazbenog tjedna je sama dodjela Porina u četvrtak u dvorani Gradski vrt.

Kreće Tjedan Porina u Osijeku
Kreće Tjedan Porina u Osijeku

A nakon neslužbene himne grada u izvedbi HKUD-a Osijek 1862, dolazak Porina pozdravili su i najmlađi Osječani.

Nakon čak 16 godina Porin se vraća u Osijek s brojnim glazbeno- zabavnim događajima i koncertima.

- Bit će predstavljanje knjiga o vašoj Miji Dimšić, Oliveru, rock'n'rollu.Bit će panel rasprava i ljubitelja glazbe i skladatelja, autora, bit će svirki definitivno osječkih glazbenika i onda je u četvrtak tulum. Prijenos uživo i 29. dodjela Porina, kaže voditeljica komunikacija Porina Ružica Popović.

- Dolazak velikog broja glazbenika već danas jedan dio. Od utorka kreću probe i sudjeluju naše Brevisice i sretni smo što će naša Vera Svoboda dobiti nagradu za životno djelo u našem Osijeku što je prekrasno, kaže predsjednik podružnice HGU 4 Davor Dedić.

Osijek se više puta pokazao kao iskusni domaćin kulturnim događajima i gostima iz cijele zemlje.

- Počinje tjedan Porina u Osijeku i kulminira u četvrtak s glavnim događajem.Započeli smo s pjesmom Moj Osijek koji kaže da je Osijek miran i tih, a meni je drago što neće biti miran i tih već pun veselja  i događaja, kaže zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

- Prošlo je 16 godina otkako smo imali priliku ugostiti Porinovce, one nagrađene, dakle Porin je najvažnija glazbena nagrada u RH i iznimno smo ponosni što možemo biti domaćini 29 dodjele nagrade Porin, kaže pročelnica Upravnog odjela za turizam, sport i kulturu Osječko-baranjske županije  Tatjana Roth.

Cijeli tjedan uoči dodjele nagrade obiluje događanjima, pa tako već večeras u 21:30 možete pogledati film o Vici Vukovu u Kulturnom centru, a gdje će se sutra od 18 sati moći pogledati i dokumnetarci o Arsenu Dediću i Dini Dvorniku.

Svečana dodjela samog Porina je 24. ožujka u dvorani Gradski vrt.