STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
28°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

PROJEKT ''VRTIĆI I ŠKOLE NA TRŽNICAMA'': Kroz slikovnicu i igru do zdravih prehrambenih navika

Zdrave prehrambene navike stvaraju se od malih nogu, a upravo to se već četvrtu godinu zaredom čini u Gradu Vukovaru u sklopu projekta „Vrtići i škole na tržnicama“. Kroz društvenu igru, pjesmu i zabavu oni najmlađi naučili su više o voću i povrću, a ni kući nisu otišli praznih ruku.

Kroz slikovnicu i igru do zdravih prehrambenih navika
Kroz slikovnicu i igru do zdravih prehrambenih navika

Kako izgleda svježa cikla, koje vrste krumpira postoje i koliko je važno konzumirati svježe i domaće proizvode otkrili su vukovarski vrtićarci prilikom obilaska Gradske tržnice u Vukovaru u sklopu projekta „Vrtići i škole na tržnicama“.

- Cilj ovog projekta je popularizacija Gradske tržnice i lokalnih proizvoda i želimo upravo našim najmlađima pokazati kolika je vrijednost lokalnih proizvoda i poticanja lokalne proizvodnje i u jednoj lijepoj atmosferi, zabavi i pjesmi danas smo to i podijelili, kaže zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

U ovaj projekt Grad Vukovar priključio se još 2018. godine. A mališani su im zahvalili širokim osmjehom i pjesmom.

A nakon zabave i učenja, uslijedila je i provjera znanja.

- Zajedno smo s njima i odradili određeni kviz kako bismo vidjeli koliko su naši najmlađi sugrađani upoznati s različitim voćem i povrćem i moram reći da smo iznimno ponosni s obzirom na to da su sve proizvode koji se prodaju i prepoznali, dodaje Sušac.

Svakom od ovih najmlađih posjetitelja darovana je ilustrirana slikovnica i društvena igra „Šetnja tržnicom“ kako bi o tome učili i sa svojim ukućanima. Ova akcija zaista je hvalevrijedna, a mi ćemo ju nastaviti provoditi i u sljedećim razdobljima, zaključuju iz vukovarske gradske uprave.