STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

[VIDEO] QUADRILLA 2022.: Maturanti priredili oproštaj za pamćenje!

Županijska ulica u Osijeku ponovno je, na jedan dan bila najveća plesna dvorana u Hrvatskoj. Nakon dvije godine pandemije maturanti su jedva dočekali Quadrillom ispratiti najljepše školske dane.

Vrhunac uzbuđenja uslijedio je točno u podne kada se vlakić pretvorio u veliku Quadrillu. Mnoštvo srednjoškolaca u bijelim i plavim majicama, s kišobranima u rukama, na ovaj se način oprostilo od svojih srednjoškolskih dana.

Rasplesani maturanti jedva su dočekali druženje s prijateljima i kolegama iz drugih škola, a ponosni roditelji, prijatelji i nastavnici s oduševljenjem su ispratili još jednu generaciju.

Prije odlaska na lijevu obalu Drave odrađena je i tradicionalna milenijska fotografija, ponovno u režiji Šime Strikomana.

Maturanti su tijelima ispisali ovogodišnju poruku mira i ljubavi Quadrille, a to je „STOP WAR“ .

- Zaista je predivno vidjeti i ponovno se podsjetiti ovoga nakon dvije godine pauze iz svima poznatih razloga. Danas su 2500 maturanta njih oko 1500 u Osijeku i ono što je najvažnije što smo njima poručili ovo je njihov dan. Neka budu sretni i opušteni nekako su u najboljim godinama života, kaže Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

 - Uvjeren sam da će oni svoje životne ciljeve ostvariti u jednom periodu, a čestitam i njihovim roditeljima i profesorima koji su puno učinili u njihovom školovanju i da ih usmjere na pravi put onako kako oni žele, kaže zamjenik župana osječko-baranjskog Josip Miletić.

Quadrilla se osim u Osijeku plesala i u Donjem Miholjcu, Valpovu, Đakovu, Belom Manastiru i Našicama. Osječke maturante na lijevoj obali Drave do 21 sat zabavljati će DJ-evi i zagrebački bend KUKUS.