STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
11°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI: Ministar Banožić prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece

Ministar obrane Mario Banožić prouzročio je danas ujutro prometnu nesreću kod Vinkovaca u kojoj je poginuo četrdesetogodišnji Goran Šarić, a ministar je zadobio teže tjelesne ozljede, te je iz vinkovačke bolnice premješten u KBC Osijek. Nesreća se dogodila kada je Banožić po gustoj magli pretjecao kamion i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera.

Strašni prizori smrskanih vozila na izlazu iz Vinkovaca. Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić dogodila se ujutro u 6:15. Iz Opće županijske bolnice Vinkovci potvrđeno je u prijepodnevnim satima da je ministar teže ozlijeđen, a glasnogovornik Vlade kazao je kako nije životno ugrožen. Oko 10.30 Banožić je dogovorno iz Opće županijske bolnice Vinkovci premješten u KBC Osijek zbog daljnjeg liječenja. Kako su izvijestili u osječkoj bolnici ministar je na odjelu intenzivne njege i život mu nije ugrožen.

- Mogu reći da je u ovom trenutku izvan neposredne životne opasnosti, iako, s obzirom da se radi o politraumi moramo biti vrlo oprezni, jer se zdravstveno stanje u takvim situacijama može ponekad i iznenada pogoršati, rekao je zamjenik ravnatelja KBC Osijek Krunoslav Šego.

Dodao je i kako, iako je dominantna neurotrauma ima i ozljede prsnog koša, trbuha i ekstremiteta.

- Po trenutačnim pretragama nema znakova nekog većeg unutarnjeg krvarenja, zapravo nema znakova nikakvog unutarnjeg krvarenja, bit će potrebna ne operacija nego zahvat repozicije i imobilizacije ozljede ekstremiteta, dodaje Šego.

Zamjenik ravnatelja osječke bolnice na novinarsko pitanje je li ministar obaviješten kako je u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao jedna osoba poginula kazao je kako je ministar pri svijesti, no ne pri punoj svijesti.

- U ovom trenutku je bolesnik u takvom stanju da se on zapravo uopće ne sjeća događaja, a osim toga stanje svijesti nije puno stanje svijesti, tako da u ovom trenutku on to ne zna. A jel se sjeća da je doživio prometnu nesreću? Ne. To je uobičajeno kod takvog tipa ozljede mozga, dodao je Šego.

Dodao je i ako ministrovo stanje ostane kakvo je, te tijek oporavka bude kakav predviđaju, od nesreće ne bi trebao imati nikakve teže posljedice. A kada se nesreća dogodila, Banožić je, kako se doznaje, išao u lov, te je u gustoj magli pretjecao kamion. Naletio je na kombi vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera, a u nesreći je poginuo vozač kombija – četrdesetogodišnji Goran Šarić iz Privlake, otac dvoje djece. Ovo selo danas zavijeno je u crno.

A iz državnog odvjetništva u poslijepodnevnim su satim potvrdili kako je nesreću izazvao ministar Banožić nepropisnim pretjecanjem drugog vozila. Navode i kako su izuzeli krv i urin kako bi utvrdili prisutnost alkohola, ali još nema rezultata. Konferenciju za novinare održao je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je izrazio sućut obitelji poginulog Gorana Šarića. Među ostalim izvijestio je i kako je razriješio ministra Banožića, te kako je državnog tajnika Zdravka Jakopa ovlastio da djeluje u svojstvu ministra obrane.