STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
11°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

POZIVI OTVORENI ZA SVE ZAINTERESIRANE: Mjesec dana prije Osječkog Ferivi polumaratona prijavljeno više od tisuću trkača

Osječki Ferivi polumaraton utrka je koja se održava od 2005. godine i svake godine je sve popularnija i kvalitetnija. Ove godine nam slijedi 18. izdanje, a organizatori ponovno najavljuju velika imena ovoga sporta, ali i masovnost u jednoj od najljepših staza ulicama i stazama grada Osijeka.

Mjesec dana prije Osječkog Ferivi polumaratona prijavljeno više od tisuću trkača
Osječki Ferivi polumaraton

 

Osječki Ferivi polumaraton, atletska je priredba u tradicionalnoj organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol koja je postala pravi sportski brend grada ali i prepoznatljiv i van granica Hrvatske. Velik broj inozemnih trkača unaprijed planiraju nastup na osječkom polumaratonu.

- Ova utrka je turistička razglednica grada Osijeka i pokazat ćemo sve ljepote ove godine smo morali malo promjeniti stazu radi radova na pješačkom mostu pa ćemo ići preko cestovnog mosta i molio bih sugrađane da se malo strpe dok to prelazimo, ali čekamo da tvrđa bude gotova da se šetnjica spoji i mislim da će onda biti prava stvar za sve, kaže Damir Černić iz MK Hrvatski sokol.

 

Osječki polumaraton  je i službeno natjecanje pa se većini trkača bitna i radi rezultata osim održavanja vrhunske forme. Osijek ima svoje kandidate, a opet Hrvatska je u ovom sportu iznimno kvalitetna te iako su Mađari godinama dominirali, i bit će ih i ove godine, favoriti su naši domaći trkači.

- Osječki Ferivi polumaraton je u prvoj hrvatskoj cestovnoj ligi, nova liga, koja ima 16 utrka, i očekujemo i najbolje hrvatske trkače ali nama je u prvom redu bitna masovnost ali i kvaliteta, kaže Černić.

 

Prošle godine na 17. izdanju polumaratona bilo je iznenađujuće najviše do sada prijava i rekord po masovnosti a ove godine također se očekuje velik broj sudionika.

Za polumaraton, štafetne utrke i utrku građana od 5 kilometara već je prijavljeno oko tisuću sudionika.

- Da li će biti veći broj nego prošle godine nismo sigurni, jer je sve veći broj utrka a dva tjedna poslije ovoga je državno u polumaratonu, a tjedan prije državno na 1 sat kao nova disciplina. Možda neće biti kao prošle godine ali opet će biti velik broj koji je sasvim OK, kaže Černić.

18. Osječki Ferivi polumaraton održat će se u nedjelju 9. travnja a do tada pozivi su otvoreni za sve zainteresirane trkače pa i građane Osijeka. Dječje utrke bit će isti dan a prijave na sat i pol prije početka od 17 sati,.

 

Inače ostale prijave koje uključuju startni paket i ostalo su do 24.3., a nakon toga prijave su do 2.4., ali bez startnog paketa. Nema sumnje kako će se gradom Osijekom i ovoga travnja proširiti najljepša turistička razglednica pravog sportskog grada na Dravi.