STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
33°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

ODLIČAN RAD NA PRIPREMAMA: Mladi igrači zaoštravaju konkurenciju u NK Osijek

Nogometaši Osijeka danas igraju pretposljednju prijateljsku utakmicu na pripremama protiv rumunjskog prvoligaša Cluja. Bijelo-plavi su dobro radili, slijedi povratak u Osijek i posljednja glazura pred početak nove sezone u HNL-u i eropskom natjecanju.

Mladi igrači zaoštravaju konkurenciju u NK Osijek
Mladi igrači zaoštravaju konkurenciju u NK Osijek

Iza nogometaša Osijeka odličan je rad na pripremama u Svetom Martinu na Muri ali i dobri rezultati i igra prije svega u prijateljskom ogledu sa austrijskim prvoligašem Klagenfurtom kojeg je Osijek svladao s uvjerljivih 4-1.
Konkurencija za prvu momčad je jaka, tu su iskusni igrači, neki i povratnici nakon ozljeda ali se nameću i novi mladi igrači kojima je trener Osijek dao prigodu i oni su je posve iskoristili.

- Mislim da je sve prošlo kako smo zamislili. Odlični treninzi, svi se trude, maksimalno smo se spremali, dvije utakmice su u Austriji uspješno odrađene, odradili smo i dva dana žestokih treninga. Najbitnije da nema ozljeda, vratio nam se i Žaper, blizu je i Fiolić i to raduje i mislim da smo svi sve više spremni na ono što nas čeka, rekao je Vedran Jugović.

Uz dobar rad i širina je bitna, pa Osijek, već se unaprijed znalo, posložio je kadar uoči početka priprema i za sada mu ne trebaju pojačanja. Iz kluba nitko od prvotimaca još nije otišao a za svaku poziciju konkuriraju 2 do 3 igrača.

- Na nekim pozicijama nije ni uduplana nego trostruka konkurencija, tako da ovi mladi igrači iz dana u dan pokazuju da se na njih može itekako računati. Glavno pravilo je možeš li, a ne godine, talentirani su i sigurno uz našu pomoć će rasti svaki dan, kaže Jugović.

Jugović je jedan od onih koji se preporodio za sada u ovim pripremama, uz Brleka pa i neke druge igrače koje nismo spomenuli. Nakon današnjeg susreta protiv Cluja, u subotu je na rasporedu dvoboj s domaćim niželigašem Poletom, a onda Bijelo-plava ekspedicija kreće nazad za Osijek, gdje će posljednji tjedan trenirati u svom gradu uoči starta prvenstva protiv Gorice 16. srpnja.

Posljednja pripremna utakmica Osijeka bit će u Gradskom vrtu protiv BiH kluba Krupe u subotu 9. srpnja.