STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
10°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Hrvatska

''SRBIJANSKO TUŽITELJSTVO I DRŽAVA NEĆE STATI'': Mlinarić: ''I u Hrvatskoj bi se mogla dogoditi ''vojna operacija'' budu li povijest pisali srbijanski sudovi''

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić upozorio je kako srbijansko tužiteljstvo i država neće stati samo na optužnici protiv četiri hrvatska vojna pilota, koji su, prema tvrdnjama tužiteljstva, naredili raketiranje kolone izbjeglica u Oluji, već će, kako je rekao, ići i dalje prema hrvatskom političkom vrhu. Mlinarić je kazao i kako već dvije godine u Saboru ukazuje na to što će se događati te da je točno znao da će Srbija pokušati prikazati legitimnu vojnu operaciju ratnim zločinom, a što se, kako tvrdi, sada i događa.

Mlinarić: ''I u Hrvatskoj bi se mogla dogoditi ''vojna operacija'' budu li povijest pisali srbijanski sudovi''
Mlinarić: „I u Hrvatskoj bi se mogla dogoditi „vojna operacija“ budu li povijest pisali srbijanski sudovi“

Stipo Mlinarić smatra kako su Ministarstvo branitelja i Tomo Medved u priopćenju vezanom za srbijansku optužnicu protiv četvorice hrvatskih vojnih časnika poslali samo floskulu kako hrvatska država neće pristati na iskrivljavanje povijesti.

- Ja pitam odavde, Tomo Medvedu što si učinio da se ovo ne događa. Što ste napravili? Jeste li pozvali srbijanskog veleposlanika, jeste li mu uručili prosvjednu notu, jeste li ga potjerali iz Hrvatske? Što ste napravili?, pita saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić.

Podsjeća Mlinarić i kako je nedavno pozvao Vladu da stane iza hrvatskih logoraša, kojih je na desetke tisuća prošlo kroz srbijanske logore. Ne zbog, pojašnjava, odštete, nego povijesti.

- Ako se kriva povijest piše, laž se stalno ponavlja, a to srbijanska politika i mediji stalno rade, onda će se dogoditi jednoga dana da će biti specijalna vojna operacija, koju gledamo sada, Rusiju i njihovu brutalnu agresiju na Ukrajinu. Dogodit će se i Hrvatskoj ako se bude lažna povijest pisala, ako je budu pisali srbijanski sudovi i političari, kaže Mlinarić.

Mi olako svoju povijest prodajemo, a nažalost, Andrej Plenković i njegova Vlada to mirno gledaju 6 godina na vlasti, upozorava Mlinarić.

- Pitam otvoreno premijera Plenkovića koliko je puta u tih 6 godina nazvao DORH i pitao što je s ratnim zločinima. Vi znate vrlo dobro da od kad sam u Saboru dvije godine kad god sam govorio o ratnim zločinima uvijek sam rekao ime i prezime ljudi koji su ubijeni, uvijek sam rekao broj koji je provjerljiv svakome tko želi istinu, kaže Mlinarić.

 Koliko je puta Andrej Plenković nazvao DORH i pitao što se poduzelo po pitanju optužnica? Koliko je protiv pilota JNA, koji su raketirali Zagreb i Banske dvore i brojne druge gradove diljem Hrvatske, hrvatsko pravosuđe podiglo optužnica, pita Mlinarić i ujedno daje odgovor.

- Nula, zero što bi rekao Andrej Plneković, kaže Mlinarić.

 I onda se čudimo što je Srbija podigla optužnice protiv naših pilota, dodaje Mlinarić, upozoravajući kako sami rasprodajemo svoju povijest. O tome, poručuje, neće nikada prestati govoriti.

- Ne zato što želim nove ratove, onaj tko je bio u ratu nikada neće poželjeti drugi rat, ali da se ne dogodi našoj djeci i unucima specijalna vojna operacija, koju će netko iskoristiti u nekom trenutku kada se budu preslagivale karte Europe, a vidimo danas kako se preslaguju pred našim očima, da će netko iskorisititi i reći tu je bila Krajina, oni su napravili zločine, mi imamo presude protiv njih, to je bila zločinačka operacija, idemo vratit svoj teritorij, kaže Mlinarić.

Tada će nečija druga djeca i unuci morati ginuti i braniti Hrvatsku kako smo je mi morali braniti 91, upozorava saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić.