STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Vukovarsko-srijemska

LIJEPA PRČA S HUMANITARNOM DIMENZIJOM: Motomrazovi obišli i darivali najmlađe Vukovarce

Vukovarski motomrazovi tradicionalno su prodefilirali ulicama grada i darivali svoje najmlađe sugrađane. Lijepa božićna priča i ove je godine imala humanitarnu dimenziju – pomoć djeci s poteškoćama.

Umjesto na saonicama u Vukovar se s dalekog sjevera stiglo na – motoru. Prije turneje vukovarskim ulicama došli su pozdraviti i gradodančelnika.

Trineastu godinu zaredom vukovarski motomrazovi obilaze škole, ustanove i udruge za rad s djecom s teškoćama. S pripremama krenu još u listopadu.

„Tradicionalno prvo obilazimo UZOSIO Golubica i oni su nam prvi na našem kretanju, onda obiđemo udrugu Leptiriće i onda idemo u OŠ Blago Zadro i tamo darivamo poseban odjel", kaže Nenad Barinić, predsjednik MK „Golubica“ Vukovar.

„Cilj je naravno duh Božića, duh darivanja u Domove u Vukovaru i vukovarske udruge, sela i općine okolo grada i hvala na tom dahu radosti jer je vrijeme takvo i svakako da je ogroman trud uložen u ovaj projekt", rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Za mališane vukovarski motomrazovi pripremilisu lijepe darove, a  mini božićna turneja završava u Bogdanovcima s darivanjem vrtićaraca i školaraca.