STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
7°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

RADIONICE ZA SRPANJ POPUNJENE: Na brojnim radionicama u Domu tehnike vrijedno se radi na novim projektima

U osječkom Domu tehnike vrijedno se radi na novim projektima. Učenici će ovaj tjedan uz druženje u kvalitetnom okruženju učiti o CB komunikaciji i orijentaciji, izraditi predmete od drveta i balze te se okušati u simulatoru upravljanja bespilotnim letjelicama.

Na brojnim radionicama u Domu tehnike vrijedno se radi na novim projektima
Radionice

 

Čudesni svijet tehnike ovaj tjedan učenicima je približen kroz nove kreativne i korisne radionice. Djeca su imala priliku upotrijebiti kompas, učiti o orijentaciji u prostoru te se okušati u šifriranom razgovoru voki tokijem.

Uz radionicu CB komunikacije i orijentacije, radilo se i na praktičnim vještinama. Izrađivali su se predmeti od drveta i balze, a učenici su pokazali kako se među mnogima od njih kriju pravi mali majstori.

Treća radionica odnosila se na simulaciju leta bespilotnim letjelicama, a privukla je mlade zaljubljenike u nove tehnologije. Iz Doma tehnike istaknuli su kako svake godine osluškuju potrebe djece kako bi im ponudili što kvalitetniji sadržaj.

- Svaki puta u razgovoru s učenicima pokušavamo vidjeti ono što njih zanima, ali isto tako pratimo i trendove u području STEM-a, informatike i tehničke kulture te pokušavamo učenicima približiti one radionice s kojima se ne bi inače kroz redovni kurikulum škole susreli, kaže Terezija Blekić, voditeljica Doma tehnike u Osijeku.

Radionice za srpanj već su popunjene, a svi zainteresirani još uvijek se mogu prijaviti na radionice u kolovozu i u školsku godinu ući s novim znanjima i poznanstvima.