STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

ŠKOLSKI ŠPORTSKI DAN: Najbolji timovi i sportaši kući ponijeli medalje i priznanja

Ljubav prema sportu razvija se od malih nogu. Vidjelo se to na Školskom sportskom danu osnovnih škola povodom kojega su održani finalni gradski susreti u pet timskih sportova.

Najbolji timovi i sportaši kući ponijeli medalje i priznanja
Najbolji timovi i sportaši kući ponijeli medalje i priznanja

Učenici iz devet osječkih osnovnih škola na sportskom danu predstavili su se u punom sjaju, a timski rad i upornost one najbolje doveli su do sjajnih medalja, priznanja i nagrada.

U finalu su se igrale utakmice u pet sportova - košarci, rukometu, odbojci, futsalu i graničaru koji je, kako ističu, od ove godine uveden da bi i niži razredi dobili svoju priliku za natjecanje.

- Ovi najmlađi, što bi se reklo na njima svijet ostaje. Oni se vesele, navijaju, vole sudjelovati, vole igrati tako da mislim da ustvari njih treba poticati da su što više u sportu tako da im to ostane kao navika, a moja su iskustva za sad koliko godina radim da djeca vole sport, vole sudjelovati, a vidjet ćemo sad malo ove posljedice korone...trebat ćemo malo raditi na njima opet, kaže glavna tajnica Školskog športskog saveza Grada Osijeka Sanda Gašić.

Sportski dan osim utakmica obilježio je i svečani mimohod ekipa, a školama su kao dodatni poticaj za promoviranje sportskog života uručeni simbolični pokloni Grada – paketi sportskih lopti.

Upravo u osnovnim školama svi oni koji rade s djecom, nastavnice i nastavnici, oni su nekako temelj i tu kreću svi naši budući uspješni sportaši, kreću upravo i selektiraju se još u osnovnim školama, dakle upravo kroz školske sportske klubove, kaže Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Ovom sportskom manifestacijom željelo se potaknuti mlade na bavljenje sportom i razvijanje zdravih navika od rane dobi, a prvaci u pojedinim disciplinama gradskih susreta imat će priliku sudjelovati na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima.