STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
11°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

GRAD IZDVOJIO 120 TISUĆA KUNA: Najbolji vukovarski osnovnoškolci i ove godine ljetuju na Jadranu

187 vukovarskih mališana i ove će godine besplatno ljetovati na jadranskoj obali. Najuspješnije osnovnoškolce čeka krstarenje po Jadranu, a dio njih kupanje i odmor na Korčuli, Velom Lošinju i Čiovu.

Najbolji vukovarski osnovnoškolci i ove godine ljetuju na Jadranu
Najbolji vukovarski osnovnoškolci i ove godine ljetuju na Jadranu

I ove, kao i prijašnjih godina Grad Vukovar organizira besplatna ljetovanja diljem Jadrana za svoje najuspješnije osnovnoškolce. Prva grupa učenika na put kreće sutra navečer.

187 vukovarske djece i učenika osnovnih škola u pratnji 19 voditelja ide u organizaciji grada i naših partnera put Jadrana.Kako sam i rekao na besplatno ljetovanje. Prva grupa koja ide riječ je o nadarenim učeniciam koji su predstavljali svoje škole i Vukovar na natjecanjima. I oni sutra odlaze na nagradni odmor, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Nakon njih na ljetovanje kreću i sljedeće grupe, idući tjedan na Korčulu, u srpnju  na Veli Lošinj, njih 94, a u kolovozu 47 učenika ljetovati će na Čiovu.

Mi smo putem škola to i zatražili da predlože učenike koji su istaknuli uspjehom u školama i treba naglasiti da će djeca imati sve što im je potrebno, pune pansione i ulaznice za nacionalne parkove. To su zaista djeca koja su se istaknula svojim uspjehom u odnosu na sve ostale, kaže pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš.

Za ljetovanja djece i mladih grad je izdvojio 120 000 kuna, a projekt se provodi s Turističkog agencijom iz Opatije, Gradom Korčulom, Lječilištem u Velom Lošinju, Primorsko – goranskom županijom i Općinom Dugopolje.