STV Live
Četvrtak, 02. veljača 2023.
2°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Vukovarsko-srijemska

NAGRADE ZA 30-AK NAJBOLJIH: Najbolji vukovarski studenti nagrađeni s 1250 kuna

Izvrsni vukovarski studenti i studentice nagrađeni su od grada s 1250 kuna. Nagrade su primili redovni studenti koji su ostvarili prosjek ocjena veći od 4,5 u prošloj akademskoj godini.

Najbolji vukovarski studenti nagrađeni s 1250 kuna
Najbolji vukovarski studenti nagrađeni s 1250 kuna

30-ak najboljih vukovarskih studenata i studentica u Gradskoj su upravi od gradonačelnika Ivana Penave dobili nagradu od 1250 kuna. Zaslužili su je oni koji su prošlu akademsku godinu završili s peticom.

Radim za sada u dentalnoj ambulanti. Zadovoljna sam, i naravno ostala bih ovdje. Ne bih išla nigdje dalje. Svakako hvalevrijedna pomoć od Grada Vukovara. Kruna na samo školovanje, kaže diplomirana magistra sestrinstva Katarina Barić.

I Ivana, koja je upisala diplomski studij odnosa s javnošću u Osijeku, nakon završetka studiranja želi ostati u svom gradu.

Mislim da se Grad Vukovar iz godine u godinu sve više trudi pružiti studentima maksimalnu pomoć, tako da mislim da bi svi studenti s područja grada trebali biti zahvalni Gradu Vukovaru, kaže Ivana Grgurevićprvostupnica medijske kulture.

Pohvaljujem Grad Vukovar što i izdvajanjem sredstava za stipendiranjem, a i ovim nagradama pomaže nama u velikoj mjeri. Na što će novac? Pa svakako nešto za fakultet, kaže Ena Sušacprvostupnica kulturalnog menadžmenta.

Osma je ovo godina kako Grad daje ove nagrade studentima. Cilj je poticanje rezultata kao jedinog mjerila uspjeha.

Nagrađivanje studenata koji su izvrsni, koji imaju prosjek viši od 4,5 je na tom tragu. U ovoj godini idemo s iznosom za 25 posto većim u odnosu na prošlu godinu. Drago mi je da su tu studenti i roditelji našeg 31 studenta iz različitih područja, od medicine, biologije, kemije, umjetnosti, predškolskog odgoja, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Kako ovi studenti uglavnom žele ostati u svom gradu i zavičaju, Penava se nada da će ih ovakve mjere još dodatno motivirati.

Glavna poruka koju mislim da treba poslati studentima, ali i svima u Hrvatskoj je da snagu i perspektivu budućeg našeg razvoja ne nose oni koji imaju stranačke iskaznice, i koje se gura zbog obitelji iz kojih dolaze, već ono što nose u sebi, kaže Penava.

A, to su, zaključuje Penava, znanje, sposobnost, emocija i energija.