STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
22°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

STV Video

''KAD ZAPJEVAM JA I MOJA DRUGA'': Nakon „korona pauze“ vratila se manifestacija „Bocanjevci alaj ste milina“

Nakon pandemijske pauze vratila se i bocanjevačka kulturna i folklorna manifestacija poznata po svom bogatom trodnevnom programu. Na jučerašnjem festivalu natjecateljskog karaktera nastupile su ženske vokalne skupine iz raznih dijelova Lijepe naše.

Pjesma, kultura i običaji koji nikada neće izumrijeti – i ove godine uživalo se manifestaciji „Bocanjevci alaj ste milina“ iza koje stoje Kulturno-umjetničko društvo „Šokadija“, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća.

Program je krenuo još u petak tradicionalnom Čobanijadom i nastupom Tamburaškog sastava Panonia, a nastavio se i jučer Natjecateljskim festivalom ženskih vokalnih skupina i klapa pod nazivom „Kad zapjevam ja i moja druga“.

Sveukupno devet vokalnih skupina iz Daruvara, Vinkovaca, Siska, Suhopolja, Petrijaneca, Štrigova, Kušleca, Petrijevaca i Novog Marofa pokazale su svoje znanje i umijeće.

Na revijalnom dijelu nastupile su domaće Bocanjevčanke i GemJams, a nakon festivala, za dobru zabavu bili su zaduženi članovi Tamburaškog sastava Traženi.