STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
11°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

NAJAVLJENA NOVA VOZILA ZA MOBILNE TIMOVE: Napreduju radovi na đakovačkom Centru za socijalnu skrb

Napreduju radovi na izgradnji Centra za socijalnu skrb u Đakovu. Projekt je to vrijedna više od 15 milijuna kuna kojim će se stvoriti primjeren prostor za različite aktivnosti koje bi trebale omogućiti socijalno uključivanje svih ranjivih skupina. Projekt je obuhvatio i nabavu novih vozila za mobilne timove čiji su ključevi danas predani u ruke korisnika.

Neprimjeren suterenski prostor sadašnjeg đakovačkog Centra za socijalnu skrb, odnosno Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područnog ureda Đakovo uskoro će zamijeniti nova i modernija zgrada s ukupno 47 prostornih jedinica.

Njome će se omogućiti smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici.

Građevinsko zemljište za navedenu zgradu ustupio je Grad Đakovo. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 15 milijuna kuna pri čemu je većina sredstava osigurana iz EU fondova.

Uz novi prostor, projekt će obuhvatiti i nabavu opreme te vozila za mobilne timove koji će djelovati na području grada, prigradskih naselja te devet općina.

Radovi na novoj zgradi trebali bi biti gotovi do kraja godine te se u Područnom uredu nadaju kako će im se na ovaj način omogućiti kvalitetnije, bolje i uspješnije obavljanje njihove djelatnosti.