STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

POPRIMA SVOJE KONAČNE OBRISE: Napreduju radovi na izgradnji I. gimnazije, a Osječko-baranjska županija nagrađuje i izvrsnost!

Nova zgrada I. gimnazije poprima svoje konačne obrise. U tijeku je izgradnja koja je započela u studenom prošle godine, a do sada su izvedeni radovi na temeljenju objekta, postavljanju temeljne ploče, čeličnih „V“ stupova školske zgrade te su postavljeni armirano betonski zidovi prizemlja i međukatne konstrukcije škole, a dovršeni su i zemljani radovi na prometnim površinama i sportskim terenima.

Napreduju radovi na izgradnji I. gimnazije, a Osječko-baranjska županija nagrađuje i izvrsnost!
Napreduju radovi na izgradnji I. gimnazije

Ugovor o izgradnji objekta I. gimnazije Osijek, vrijedan je gotovo 15 milijuna eura, a izgradnju za sada u potpunosti financira Osječko-baranjska županija. Radovi su započeli 22. studenoga prošle godine, rok za dovršenje je dvije godine.

Projekt izgradnje I. gimnazije u Osijeku obuhvaća školsku zgradu sa školskom sportskom dvoranom, sportske terene, parkiralište, pješačke prometne površine i zelene površine ukupne površine 7.758,00 m⊃2;. Zgrada je projektirana s približno nultim energetskim potrebama, a po dovršetku će Osijek i Osječko-baranjska županija dobiti najsuvremeniju i kompletno opremljenu gimnaziju koja će učenicima i djelatnicima škole osigurati najvišu razinu rada i obrazovanja na istoku Hrvatske. U novoj zgradi I. gimnazije planirano je 25 razrednih odjela za 610 učenika, očekuje se 70 zaposlenika od čega 57 profesora.

- Uz Regionalni distribucijski centar za voće i povrće i Gospodarski centar, I. gimnazija je jedan od tri najveća projekta Osječko-baranjske županije. Izgradnja gimnazije se odvija predviđenom dinamikom i vjerujem da ćemo već tijekom školske godine 2024./2025. u školi održati prve nastavne sate. U proteklih nekoliko godina izgradili smo i Srednju školu u Donjem Miholjcu te desetak sportskih dvorana, dovršavamo projekte Centara kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke i Elektrotehničke i prometne škole Osijek, a u tijeku je projekt Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske. Iznimno su nam važna ulaganja u obrazovanje na čemu temeljimo i planove za budućnost naše županije – rekao je župan Ivan Anušić.

Osječko-baranjska županija je od ove godine uvela i novi program nagrađivanja izvrsnosti učenika i njihovih mentora. Nagrađeni će biti učenici osmih razreda osnovnih škola koji su ostvarili opći uspjeh 5,00 u svih osam razreda te učenici završnih razreda srednjih škola koji su ostvarili opći uspjeh tijekom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja s prosječnom ocjenom za svaki pojedini razred u rasponu od 4,70 do 5,00. Učenici koji su ostvarili uspjeh na izlučnim natjecanjima na državnoj razini iz odgojno-obrazovnih predmeta, kao i na športskim, glazbenim i plesnim natjecanjima bez obzira jesu li na natjecanju sudjelovali samostalno ili kao članovi tima te učenici koji su ostvarili zapažen rezultat na timskim i pojedinačnim smotrama u smislu sudjelovanja na državnoj razini izlučne smotre. Uz učenike prigodno će biti nagrađeni i njihovi mentori.

Nagrade očekuju i učenike s teškoćama u razvoju koji su ostvarili zapažen rezultat u završnim godinama obrazovanja koji se obrazuju u posebnim ustanovama ili u posebnim razrednim odjelima, odnosno posebnim odgojno-obrazovnim skupinama.