STV Live
Ponedjeljak, 22. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

ODLIČAN START: Nexe uvjerljivo slavio protiv danskog Skjern Handbolda

Rukometaši Nexe-a u novu europsku sezonu ušli su pobjedom. U 1. kolu grupne faze EHF Europske lige su svladali danski Skjern Handbold rezultatom 39:25. Najozbiljniji konkurent Gromovima u grupi D, prema rukometnim stručnjacima, još jednom je morao tako priznati poraz protiv hrvatskog viceprvaka. Svoj dan imao je vratar Dominik Kuzmanović koji je do kraja susreta upisao čak 14 obrana od čega 7 u prvom poluvremenu.

Nexe uvjerljivo slavio protiv danskog Skjern Handbolda
Nexe uvjerljivo slavio protiv danskog Skjern Handbolda FOTO: RK Nexe

„Znali smo što nas čeka, jako dobro smo se pripremili. Igraču su ispoštovali sve na terenu ono što smo spremali. Jako dobra utakmica u svim segmentima rukometne igre, počevši od obrane, pa jako dobra tranzicija, jako dobri golmani i pametan napad kakav smo spremali“, kazao je trener Branko Tamše.

Za tjedan dana nova utakmica. U Našice u 2. kolu stiže portugalska ekipa ABC de Braga.

 Inače, prije susreta s Dancima minutom šutnje još je jednom odana počast prerano preminulom dopredsjedniku RK Nexe i dugogodišnjem klupskom liječniku dr. Hrvoju Šimiću, kojemu je trener Branko Tamše posvetio jučerašnju pobjedu. A utakmica je imala i humanitarni karakter. Sav prihod od prodanih ulaznica bit će doniran za potrebe liječenja našičkog vatrogasca Marijana Gajskog Dudya.