STV Live
Nedjelja, 26. ožujak 2023.
4°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Sport

U GRADSKOM VRTU PALA GORICA: NK Osijek je bio pravi i razveselio svoje navijače

Nogometaši Osijeka odigrali su odličnu utakmicu u 19.kolu SuperSport HNL-a i u Gradskom vrtu svladali momčad Gorice s 2-0. Osijek je pokazao dopadljivu igru s puno šansi i zanimljivih akcija, iako i dalje po dosta teškom terenu za igranje.

NK Osijek je bio pravi i razveselio svoje navijače
NK Osijek je bio pravi i razveselio svoje navijače

Osijek je doista bio pravi, agresivna napadačka igra i dominacija nad Goricom kojoj su bodovi iznimno potrebni u borbi za ostanak. Golove za Osijek postigli su Mierez i Špoljarić, a pobjeda Bijelo-plavih mogla je biti i puno uvjerljivija, jer je Osijek dominirao tijekom svih 90 minuta igre i stvorio još nekoliko prigoda dok protivnik nije uputio niti jedan udarac u okvir gola vratara Marka Malenice.

Trener Osijeka mogao je biti ponosan i zadovoljan na izvedbu svoje momčadi.

- Bila je to ja mislim s naše strane jako dobra utakmica. Točno smo odigrali i radili ono što smo željeli. Prvi gol je bio jako lijepa akcija i onda smo stvorili još 2-3 situacije za gol ali nismo uspjeli zabiti, no svakako je na to utjecao i loš teren, a opet bitno je da nismo gubili kompaktnost i bili smo brzi agresivni i drugo poluvrijeme jako dobri, i to je ono što želim od svoje momčadi i kako Osijek treba igrati, kaže trener NK Osijek Rene Poms.

- Došli smo s nekom idejom, ali sve je to propalo u 12. sekundi utakmice kada pored naša tri stopera Mierez primi loptu prsima- Što da vam kažem, kako je on odigrao vrhunsku utakmicu, ništa mu nismo mogli, teže bi bilo braniti se i puno jačim ekipama, nema što. Osijek je bio puno jači bolji agresivniji, a mi opet volja je bila tu ali u borbi za ostanak ipak moraš u duelima biti na puno većem nivou, kaže trener HNK Gorica Željko Sopić.

Osijek nije imao slabu točku uz sjajnu obranu i odličan napadački tandem Mierez - Špoljarić bili su dobri i bekovi koji su se visoko dizali na krilne pozicije. Ono što je Osijek dobio osim bodova i igre u ovoj utakmice je mladost, jer su četiri najmlađa igrača završila utakmicu. Ušli su u igru Bakić, Omerović, Živković i Babić dvojica imaju samo16 godina.

- Klub ide u tom smjeru i ja to podržavam i dat ćemo šanse mladim igračima. Za njih je to veliko iskustvo, svaka minuta im je važna i ja u njih imam povjerenje. Ako želiš te igrače koristiti u budućnosti moraš im dati prigodu da ulaze kada je to moguće. U ovoj utakmici je to bilo moguće i vjerujem da će takvih prilika biti sve više i da će oni sve više igrati ovog proljeća, kaže Poms.

Bio je to pravi Osijek koji je svim kritičarima zatvorio usta i demantirao kako se momčad raspada, ali opet treba to sve potvrditi i u ostalim utakmicama. No, Gorica koja je uzela bodove Dinamu na Maksimiru, pokazala je da ove sezone u HNL-u nema slabe utakmice, samo kad je Osijek ovako dobar teško mu itko može uzeti bodove.