STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
24°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

VIŠE OD 150 NATJECATELJA IZ 27 ZEMALJA: Nova doza adrenalina uz Pannonian Challenge

Nova doza adrenalina nas čeka na lijevoj obali Drave u Osijeku. Počinje najveći festival ekstremnog sporta i urbane kulture u ovom dijelu Europe – 23. Pannonian Challenge.

Nova doza adrenalina uz Pannonian Challenge
Nova doza adrenalina uz Pannonian Challenge

Osječki skate park je već užaren, a temperatura će samo rasti.

Više od 150 natjecatelja iz 27 zemalja nastupit će na ovogodišnjem 23. Pannonian Challengeu koji traje do nedjelje. Otvorenje je večeras, dok sportski program starta sutra.

- Sutra standardno role, petak skate, u subotu BMX gdje ćemo moći gledati okršaj Marina Ranteša prošlogodišnjeg pobjednika i trećeplasiranog na Olimpijskim igrama Declana Brooksa što će biti spektakl pa pozivam sve da to ne propuste, ulaz na sportski dio je besplatan, kaže direktor festivala Pannonian Challenge Jurica Barać.

Glazbeni dio će se osim u parku održavati i u dvorištu Kazamata gdje će se ulaz naplaćivati, a nastupit će DJ-evi. Festival donosi i dva gaming događaja. Pannonian je i važan dio turističke ponude istoka Hrvatske.

Festival sporta i glazbe koji okuplja natjecatelje i posjetitelje iz cijele Europe i svijeta u turističkim brojkama to znači jako puno za grad Osijek, traži se ležaj više. Jako smo ponosni na to. Čestitam organizatorima koji već 23 godine organiziraju Pannonian Challenge, u ove 23 godine im nije niti malo splasnuo entuzijazam, Grad Osijek nastavit će i dalje podržavati ovu manifestaciju, kaže gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Puno je urbanog štiha u Osijeku kroz 365 dana u godini, turistički potencijali su veliki, sportski potencijali su veliki, međunarodni karakter ovog Pannoniana pokazuje da su svi smještajni kapaciteti popunjeni, ali i svakako je tu jedna radost kojoj svjedočimo među mladima i to je nešto što mi kao Osječko-baranjska županija maksimalno podupiremo i podupirat ćemo ubuduće, kaže zamjenik župana osječko-baranjskog Josip Miletić.

Pannonian Challenge ima i humanitarnu notu. Ove godine prikupljaju bicikle za prijatelje iz Ukrajine.

Svatko može donirati bicikl makar i pokidan ovdje u skate parku narednih 5 dana onda ćemo mi te bicikle popraviti i dopremiti u Ukrajinu. Tako da pozivam sve da barem na ovaj mali način pomognemo, kaže Barać.

Kao i uvijek očekuje se dobra atmosfera u skate parku, a u kojem se može pogledati i izložba festivalskih fotografija Samira Kurtagića i Marina Stupara.