STV Live
Četvrtak, 02. veljača 2023.
2°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Sport

ULAGANJE U SPORT I INFRASTRUKTURU: Nova oprema i vozila za Belišće, Valpovo i Đakovo

Belišće je 2017., bio Europski grad sporta, a svake se godine trude opravdati titulu. Iza njih je uspješna sportska godina za nogometaše, veslače i ostale sportaše. A za svaki je sport bitna nova i dobra oprema, koja je danas i stigla u grad.

Nova oprema i vozila za Belišće, Valpovo i Đakovo
Nova oprema i vozila za Belišće, Valpovo i Đakovo

Nova sportska oprema i vozila namijenjena prvenstveno lokalnim sportskim klubovima i timovima koji redovito ostvaruju izvrsne rezultate.

- Ove godine su za  Đakovo, Valpovo, Belišće nabavljeni kombiji. Ovdje je i čamac za potrebe realizacije trenažnog procesa, masovnih manifestacija na Dravi i Dunavu za potrebe kajak sporta i veslačkog sporta, kaže Dubravko Ižaković, tajnik Športske zajednice OBŽ.

Tu su i robot za stolni tenis i top za veliki tenis kao i traktorske kosilice za potrebe nogometnih klubova, kojih ima najviše. Od ljetos se Belišćani mogu pohvaliti s novim malonogometnim igralištem s umjetnom travom i rasvjetom i tribinom.

Grad ulaže puno kroz Zajednicu športskih udruga i imamo uspješne klubove, a prije svega imamo puno klubova koji okupljaju mlade. U ovom projektu sufinancirano je vozilo koje će prije svega koristiti Zajednica športskih udruga koja ga daje na raspolaganju drugim sportskim udrugama. A NK Gat je dobio kosilicu kojim će uređivati teren gdje mladi ljudi imaju priliku trenirati, kaže zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković.

Osječko-baranjska županija redovito ulaže u sportsku infrastrkturu svojih gradova i općina kako bi spremni dočekali 2024. – veliku godinu sporta.

- Mi smo ove godine rebalansom povećali sredstva proračuna u sport i sportsku infrasktruturu, a za iduću godinu planiramo povećanje na 4,5 milijuna. I dalje ćemo pratiti razvoj sporta pogotovo kada znamo činjenicu da je OBŽ dobila titutlu Europske regije sporta u 2024. godini i to je jedan od razloga da bolje, više i jače ulažemo u sport i infrastrukturu, kaže Mato Lukić, zamjenik župana osječko-baranjskog.

Grad Belišće u idućoj godini izgraditi atletsku stazu, urediti rukometno igralište, u planu je i obnova bazena. Neki su projekti već u pripremi, a veliku potporu gradska uprava vidi i u EU fondovima.