STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
25°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

TURISTIČKI VAŽAN I DUG GOTOVO 50 METARA: Novi most u Dražu vrijedan 6,5 milijuna kuna

Šest i pol milijuna kuna vrijedan je novootvoreni most u Dražu. Osim što je sigurniji, bitno skraćuje put od graničnog prijelaza Batina prema Udvaru u što su se uvjerili i mještani i posjetitelji.

Započeli smo s radovima u srpnju 2021., a završeni su u rujnu 2022. godine. uporabna dozvola je ishođena 22. studenog 2022. Dužina mosta s upornjacima je 38,9 metara, a pristupne ceste u ukupnoj dužini oko 230 metara, kaže Lejla Ševo, ravnateljica Županijske uprave za ceste OBŽ.

Projekt je financirala Osječko-baranjska županija koja neprestano ulaže u baranjsko područje.

I to je jedan od niza projekata koji se na području Baranje, ali i cijele županije radi. Radimo na uređenju cesta, na izgradnji i obnovi mostova i prilaznih putova, cesta i svega onog što je na bilo koji način prometni koridor koji se koristi u Osječko-baranjskoj županiji. Ne samo u prometnom smislu, već i u turističkom. Spomenut ćemo i cestu Popovac – Kamenac koju smo otvorili, rekao je Ivan Anušić, župan osječko-baranjski.

Počet ćemo od Batine gdje se gradi obrambeni nasip na Dunavu, odnosno uređuje se obalna šetnica na samom Dunavu u vrijednosti oko 27 milijuna kuna. Trenutačno radimo komunalno pristanište u vrijednosti oko 10 milijuna kuna. Radimo i na izmuljivanju Topoljskog dunavca u suradnji s hrvatskim vodama, projekt vrijedan više desetaka milijuna kuna, kaže Stipan Šašlin, načelnik Općine Draž.