STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Čita mi se

ŠTO SE ČITA?: Novi trend – Osječani sve više traže naslove za osobni razvoj

Čak 184.893 primjerka posuđena su prošle godine u osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici. Osječani vole kvalitetnu literaturu, pa tako čitaju nagrađivane naslove suvremene svjetske i domaće književnosti. Traži se sve – od trilera, kriminalističkih romana, ljubića do lijepe književnost, a s obzirom da je Osijek sveučilišni grad posuđuju se i stručne knjige.

Novi trend – Osječani sve više traže naslove za osobni razvoj
Ilustracija

„Među prvih 5 naslova strane literature izdvojila bih 'Gretu' od Abel Susanne, 'Srpanjske djevojke' od Bradbury Ray, 'Čuvaricu priča' Page Sally, 'Nijemu pacijenticu' što je jako dobar triler, 'Okoštalo srce' Colleen Hoover, inače jedne od popularniji autorica u našoj knjižnici kao i serijal 'Sedam sestara' Lucinde Riley. Vrlo mi je drago reći da Osječani vole čitati svoje, među prvih top 5 naslova se nalazi na samom vrhu Ivana Šojat i njen roman 'Sama', također je tražen i 'Rogus'. Nakon toga imamo Gorana Tribusona, 'Susjed' od Marine Vujčić, Jurica Pavičić, Ferić Zoran 'Dok prelaziš rijeku' i Roman Pavić 'Pozdrav iz Staljingrada',“ kazala je Tena Tormaš Marković iz GISKO-a.

Redovito se prate najnovija izdanja koja brzo dolaze na police GISKO-a, a  na kojima je sve manje mjesta. Tko zna, možda se napokon ove 2024. počne ostvarivati dugogodišnja želja za izgradnjom novog, primjerenog objekta osječke knjižnice.