STV Live
Petak, 02. prosinac 2022.
1°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

ODLIČNA NAJAVA ZA SRIJEDU: Odbojkaši Murse s 3-0 protiv Rovinja najavili polufinale kupa

Odbojkaši Osječke Murse odradili su očekivano posao u 14. kolu Superlige i ostvarili 12. pobjedu. Osječani su na svom parketu dvorane Gradski vrt svladali Rovinj s čistih 3-0 što je odlična najava za srijedu kada igraju polufinale kupa protiv Ribola Kaštele.

Odbojkaši Murse s 3-0 protiv Rovinja najavili polufinale kupa
Odbojkaši Murse s 3-0 protiv Rovinja najavili polufinale kupa

Nisu imali težak posao odbojkaši osječke Murse protiv ekipe Rovinja, pa su i s kombiniranim sastavom ostvarili laganu pobjedu. Bilo je 25-19, 25-16 i 25-9 za Osječane koji tako nakon 13 odigranih utakmica imaju 12 pobjeda i samo jedan poraz i to od prvaka Mladosti u Zagrebu.

Trener Mario Teppert ponovno je mogao prigodu dati i nekim mladim igračima poput Dine Šoša.

- Forma je uvijek dobra, možemo i još bolje, ekipa je sjajna. Ja kao najmlađi mi je čast igrati s njima, borimo se za oba trofeja i vidjet ćemo kako će biti, ali ni jedna utakmica nije lagana. Ekipa je dosta iskusna neki već dugo igraju zajedno pa zna se sve, kaže Dino Šoš (MOK Mursa Osijek).

- Takav nam je raspored omogućen, eto, da trener može isprobavati i neke mlađe igrače. Prvi set nije bio baš na razini našoj, ali smo onda rutinski odradili to do kraja i sada mirno čekamo srijedu što nam je najbitnija utakmica sezone, dodao je Davor Bogdanović (MOK Mursa Osijek).

A navažnija utakmica sezone za Osječane je, kako kaže Bogdanović, u srijedu protiv ekipe Ribola Kaštele u sklopu polufinala kupa također u dvorani Gradski vrt. Osječani žele i treće finale te obraniti naslov pobjednika od prošle sezone.

- To je bio nekakav cilj i na početku. Plasman u finale i osvajanje kupa. Nadam se da ćemo obraniti titulu, jer iako se Ribola pojačala, isto tako su se i oslabili jer nemaju više širinu i nadam se da ćemo ovdje na našem parketu uz pomoć publike koju pozivam ući u treće uzastopno finale, kaže Bogdanović.

Osim trofeja za kup Osječani se bore i za prvenstvo i tu će biti sigurno neizvjesna borba za finale kao u prošlom prvenstvu kad su igrali tri susreta sa Mladostašima. Iz kluba pozivaju publiku da ih u većem broju podrže u Gradskom vrtu u srijedu od 19 sati protiv ekipe Ribola Kaštele. Bit će to pravi odbojkaški derbi.