STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

IMPRESIVAN NIZ: Odbojkašice Osijeka protiv Ribola Kaštele ostvarile i petu pobjedu zaredom

Odbojkašice Osijeka u nizu su od 5 pobjeda zaredom u Superligi. Osječanke drže čvrsto 4. mjesto i malo tko je vjerovao da nakon dugo godina mogu biti prvi vrhu ljestvice najboljih klubova. Osječanke su u Gradskom vrtu u mini derbiju svladale ekipu Ribola Kaštele s 3-1 u setovima.

Odbojkašice Osijeka protiv Ribola Kaštele ostvarile i petu pobjedu zaredom
Odbojkašice Osijeka protiv Ribola Kaštele ostvarile i petu pobjedu zaredom

Impresivan je niz osječkih odbojkašica koje su pokazale kako su u sjajnoj formi i protiv Ribola Kaštele ekipe koja je s njima egal na ljestvici svladale su ih s 3-1 u setovima.

Nije to bio lagan posao za domaće bijelo-plave koje su suvereno dobile prvi set s 25-16 pa i drugi je otišao na stranu Osijeka s 25-22 i činilo se kako će domaće doći neočekivano do lagane i uvjerljive pobjede ali se gošće iz Kaštele vraćaju u trećem setu.

Bivši trener Osijeka sada Ribole, Tomo Paun vratio je ekipu u igru, pa se u 4. setu vodila izjednačena igra, ali su na kraju posve zasluženo slavile bijelo-plave i izbjegle odlučujući peti set.

Bila je to šesta pobjeda Osječanki u ligi koje imaju i utakmicu manje i čvrsto sa 12 bodova drže 4. mjesto.

- Iskreno očekivali smo ovako tešku utakmicu, ali mi smo se jako dobro pripremali za nju igramo dobro u dobroj smo formi i vjerujem da ćemo nastaviti ovaj niz i da ćemo ostati u vrhu ljestvice, nadam se da hoćemo, kaže Lucija Lizatović (ŽOK Osijek).

Ovo je bilo danas jako teško. Mi smo skoro izgubili utakmicu a onda su djevojke odigrale 2-3 ključna poena odradile završnicu seta odlično i pobijedile. Kažem, već nitko ne zna gdje je granica ove ekipe, moramo sjesti i vidjet što želimo. Ako ćemo napasti vrh onda ćemo se i pojačati i pojačat ćemo treninge još jače, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti, ali sada imamo dvije teške utakmice do kraja godine treba to odraditi i ostati u gornjem dijelu tablice, kaže Dario Fančović, trener ŽOK Osijek.

Ekipa je takva da u svakoj utakmici traži pobjedu, danas eto nismo bili dobro izgubili, čestitam ekipi Osijeka na pobjedi mi se dobro moramo pripremiti sada kako bi bili spremni za ovaj drugi dio, kaže Tomo Paun, trener ŽOK Riboka Kaštela.

Trener Osječanki Fančović sam je već kazao kako se ne zna limit osječke ekipe i gdje su njene gornje granice. Postoji mogućnost i da se ekipa pojača i napadne sam vrh ljestvice, ali biti među 4 najbolje u državi ogroman je uspjeh za klub koji tu već dugo nije bio.

Osječanke već u utorak igraju zaostalu utakmicu 5. kola protiv prvakinja Mladosti u Osijeku i prigoda je to da publika dođe u većem broju pogledati vrhunsku žensku odbojku i podržati bijelo-plave igračice u borbi protiv najbolje hrvatske ekipe.

Polusezonu će djevojke s Drave završiti sljedeći vikend na gostovanju u Karlovcu kod Keltexa s novom pobjedom Osijek bi se još više učvrstio u gornjem domu ljestvice.