STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Vukovarsko-srijemska

POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 240 TISUĆA KUNA: Osigurane financije za rad vukovarske Pučke kuhinje i iduće godine

I iduće godine, vukovarsku Pučku kuhinju sufinancirat će tvrtka Pevex. Potpisan je ugovor vrijedan 240 tisuća kuna, a koji će najviše značiti za 70-ak Vukovaraca slabijeg imovinskog statusa koji se redovito hrane u Pučkoj kuhinji.

Osigurane financije za rad vukovarske Pučke kuhinje i iduće godine
Osigurane financije za rad vukovarske Pučke kuhinje i iduće godine

Topli obrok u vukovarskoj Pučkoj kuhinji, koja se osim na ovoj lokaciji Borovom naselju, nalazi i u gradskom Crvenom križu, za neke je Vukovarce jedino što će taj dan pojesti.

"Kad dobijem neke stvari kod nekih ljudi, malo mi je bolje i to. Jel vam pomažu ljudi? Pa pomažu mi, normalno", kaže Živorad Miljković.

Trenutačno usluge Pučke kuhinje koristi 69 Vukovaraca. Bez obzira na stupanj razvijenosti grada, socijalnih slučajeva uvijek će biti, smatra gradonačelnik Penava.

"Ono što smo htjeli ovim projektom je upravo spriječiti da itko u Vukovaru nema topli obrok svakodnevno. To je ono što nam je pošlo za rukom kroz ovaj kvalitetan projekt", kaže Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Od samog početka rada Pučke kuhinje 2015. godine, pokrovitelj je tvrtka Pevex. Činit će to i dalje.

"Pevex kao društveno odgovorna kompanija želi i dalje pomagati. Ovo je šesti put da ovaj ugovor potpisujemo. To je kontinuitet koji je gospodin Mario Radić započeo davnih dana s Gradom upravo zbog ljudi koji su u teškoj situaciji", kaže predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 20 tisuća kuna mjesečno, odnosno ukupno 240 tisuća kuna za 2022. godinu.