STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Crna kronika

POLICIJA U AKCIJI: Osječka Agencija protuzakonito zaposlila djelatnicu

Prema iskazima svjedoka jučer tijekom dana policija je neko vrijeme provela u prostorijama javne ustavnove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.

Osječka Agencija protuzakonito zaposlila djelatnicu
Ilustracija

Danas se djelatnici ove Agencije nisu pojavili na radnom mjestu, mobiteli su im isključeni te od njih nismo mogli doći do informacije zašto ih je posjetila policija 

No, prije nekoliko trenutaka stigla je informacija iz policije u kojim stoji kako je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena  osnovana sumnja da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, 43-godišnja hrvatska državljanka kaznena djela poticanja na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti, a 42-godišnji i 63-godišnji hrvatski državljani kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Provedenim izvidima, kako piše policija, utvrđeno je da je u vremenu od početka rujna prošle godine do početka veljače ove godine, 59-godišnjak kao odgovorna osoba ustanove iz Osijeka na poticanje 43-godišnjakinje da je zaposli to i učinio na način da je objavio natječaj za radno mjesto te dogovorio s članovima povjerenstva 63-godišnjakom i 42-godišnjakom da kao najbolji kandidat bude odabrana 43-godišnjakinja.

Članovi povjerenstva su unaprijed sačinili zapisnike o razgovorima s prijavljenim kandidatima u kojima su naveli da ostali kandidati ne ispunjavaju tražene uvjete. Kako bi prikrili nezakonite radnje, 63-godišnjak i 42-godišnjak su zatražili potpisivanje zapisnika o obavljenim razgovorima radi prikrivanja unaprijed donesene odluke o zapošljavanju 43-godišnjakinje. 

Jučer, 26. travnja, temeljem naloga suda, policijski službenici su pretražili dom i druge prostorije, prijevozna sredstva i poslovni prostor kojima se koristi 59-godišnjak, 43-godišnjakinja, 63-godišnjak i 42-godišnjak te su oduzeli poslovnu dokumentaciju, prijenosna računala, mobitele i USB stick-ove.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su predani pritvorskomnadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.