STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

POTPISAN UGOVOR ZA NASTAVAK I ZAVRŠETAK RADOVA: Osječki pročistač biti će najsuvremeniji u ovom dijelu Europe

Društvo Vodovod d.o.o. Osijek i predstavnici tvrtki koje su partneri na projektu potpisali su Ugovor za nastavak, a potom i završetak radova na postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda. Pročistač koji će biti najsuvremeniji u ovom dijelu Europe i čija je vrijednost nešto viša od 8 milijuna kuna, biti će na raspolaganju gradu Osijeku, ali i okolnim općinama i mjestima.

Osječki pročistač biti će najsuvremeniji u ovom dijelu Europe
Osječki pročistač biti će najsuvremeniji u ovom dijelu Europe

„Ugovor o uslugama nadzora nad nastavkom i dovršetkom radova na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda grada Osijeka“ potpisan je danas u prostorijama Društva VODOVOD – OSIJEK d.o.o, a potpisali su ga predstavnici Uprava trgovačkih društava Vodovod Osijek d.o.o. i zajednice izvođača.

Vrijednost ugovora iznosi 8.337.000,00 kuna, 73% ukupnog iznosa sufinancirano je sredstvima EU, a ostatak Republika Hrvatska.

Pročišćavanje otpadnih voda provodit će se na postrojenju kapaciteta 170.000 ES trećeg stupnja pročišćavanja, a uključuje biološko i mehaničko pročišćavanje na području grada Osijeka, te općina Čepin, Antunovac, Bilje, Darda i naselja Bijelo Brdo.

Završetkom izgradnje, ovo postrojenje postat će jedno od najsuvremenijih u ovom dijelu Europe, a time će biti ispunjen zahtjev europske Direktive o pročišćavanju otpadnih voda.

Potpisivanje ovog Ugovora potvrđuje usmjerenost Društva ka izgradnji suvremenog i efikasnog sustava vodoopskrbe i odvodnje sustava koji će ispuniti visoke standarde EU i biti u funkciji korisnika usluga, ali i cijele zajednice.