STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
27°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

ZAPUŠTENI SIMBOL PROŠLIH DOBRIH VREMENA: Osječki SDP: Glavna tržnica propada zbog ''aparatčika''

Osječka tržnica, u gradu koji je središte poljoprivredne regije, naočigled propada - ocjena je gradske organizacije SDP-a.

Osječki SDP: Glavna tržnica propada zbog ''aparatčika''
Osječki SDP: Glavna tržnica propada zbog ''aparatčika''

Iz stranke su naveli tri glavna razloga zašto tako misle, a to su prazni lokali u zatvorenom dijelu tržnice, nehigijenski uvjeti na mjestu gdje se prodaje hrana, i kadroviranje isključivo po stranačkom ključu.

- Vidimo potpunu zapuštenost, vidimo prazne lokalne u unutrašnjem dijelu tržnice što do sada nije bio slučaj, i pitamo se zbog čega je to tako. Neki govore da je u pitanju loše kadroviranje, jer je na mjesto voditelja komercijalnog sektora došla osoba koja je do sada radila u računovodstvu, i koja nema kontakt s gospodarstvenicima, poljoprivrednicima, OPG-ovcima. Loše upravljanje primjećuju i građani koji vide kako je tržnica prljava i neuredna, a pitamo se je li to adekvatno za mjesto gdje se distribuira i prodaje hrana koju jedu naši sugrađani?, pita Vjeran Marijašević, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Osijek.

Marijašević upozorava i na anonimnu kaznenu prijavu otprije dva mjeseca u kojoj se spominje direktorica osječke tržnice i potencijalne novčane malverzacije i mobing.

- Nas zanima radi li se nešto po tom pitanju, obzirom da je riječ o novcima poreznih obveznika, odnosno javnom poduzeću koje bi trebalo biti na korist svih građana, a ne samo partikularnim interesima određenih skupina, kaže Marijašević.

A, lošim kadroviranjem, takvi se ciljevi ne mogu ostvariti, zaključuju u SDP-u.