STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
16°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

TORTA, PJESMA, PLES, IZLOŽBA: Osnovna škola Vijenac slavi 60. rođendan!

U drugoj polovici 20. stoljeća Vijenac Ivana Meštrovića tek je počeo dobivati svoj oblik, a vrata za prve učenike tada je otvorila i Osnovna škola Vijenac koja slavi 60. rođendan. Početak bogatog slavljeničkog programa obilježila je retrospektivna izložba učeničkih likovnih radova, a slavlje se nastavlja sve do petka uz ples, pjesmu, performanse, lampionijadu i naravno – tortu.

Osnovna škola Vijenac slavi 60. rođendan!
Osnovna škola Vijenac slavi 60. rođendan

 

Svečana rođendanska atmosfera ispunila je osječki Kulturni centar gdje je započela proslava 60 godina rada Osnovne škole Vijenac. Te davne 1963. u školu je bilo upisano 873 učenika, danas ih je samo četvrtina te brojke, a mnogi od njih itetako su svjesni da je upravo „đačko doba“ ono najljepše.

Tijekom šest desetljeća odgojili su generacije uspješnih pojedinaca te kontinuirano ulažu veliki trud u napredak, učenje i razvijanje novih znanja kako bi sva djeca imala što bolja postignuća i svjetliju budućnost.

Ponosni smo na naše učenike koji ostvaruju zapažene rezultate nakon završetka Osnovne škole Vijenac. Svi  učenici koji su završili školu i koji svoj posao rade izvrsno su poznata imena u našem gradu tako da ne želim izdvajati sportaše, liječnike, arhitekte nego sve one poznate osobe koje dolaze i kod vas u kuću i popravljaju vam nešto, sve su to poznate osobe iz naše škole, kaže Vesna Vrbošić, ravnateljica OŠ Vijenac.

 

 

A kako bi se svima njima osiguralo poticajno i kvalitetno okruženje, škola je obnovljena i modernizirana, pogotovo nakon Domovinskog rata.

 

 

Najnovije smo imali energetsku obnovu koja je završena 2020. godine, ali bih naglasila da škola ne bi ovako izgledala da svi oni koji su radili u njoj nisu pazili i nisu ulagali i opremali ju tako da smo sada energetski obnovljena škola i digitalno zrela škola, kaže Vrbošić.

 

Ono na što zasigurno mogu biti ponosni je kreativnost učenika koju njeguju na različite načine, a mali dio toga mogao se vidjeti na retrospektivnoj izložbi likovnih radova koji su nastajali unazad 40 godina.

 

 

Naglasak smo stavili na ovih deset godina jer tu su naši učenici koji su u tim temama sudjelovali. U jednom dijelu imamo izložbu gdje se vidi suradnja sa školom iz Pečuha jer to je jedna vrijedna obljetnica 47 godina međunarodne suradnje pa smo stavili dio tih radova, kaže Vrbošić.

Bogat slavljenički program nastavit će se i narednih dana.

- Sutra imamo svečani program u Domu Hrvatske vojske. Tema je Vijenac u srcu gdje smo pretočili osjećaje u tu temu jer vjerujem da i vi vašu školu nosite u svom srcu. U srijedu su učenici izrazili želju da učenici imaju tortu i sutra će , a prije toga stablo ginka primamo u svoje društvo. Posadili smo mlado stablo ginka tako da i njemu smo pripremili jedan kratak program, zaključuje Vrbošić.

Programom obilježavanja Dana ove osnovne škole svi djelatnici i učenici čestitali su rođendan i Osijeku te će u petak sudjelovati u tradicionalnoj lampionijadi.