STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

PRVI DAN ŠKOLE: Ove školske godine u osječkim školama 15 prvašića više nego prošle

Prvi je dan škole za gotovo 460 000 osnovnoškolaca i srednjoškolaca u Hrvatskoj, među kojima i oko 37 000 prvašića koji su danas po prvi puta sjeli u školske klupe. Škola je počela i za osječke školarce, njih 7385, a kako je to izgledalo u Osnovnoj školi Grigor Vitez doznala je naša ekipa.

Ove školske godine u osječkim školama 15 prvašića više nego prošle
Prvi dan škole

Školska zvona ponovno su danas počela zvoniti nakon ljetne stanke i u osječkoj Osnovnoj školi Grigor Vitez. Znak je to bio za početak nove školske godine za tristotinjak njenih učenika koji su jedva dočekali povratak u školske klupe s prijateljima.

Povratkom u školske klupe zadovoljni su i učitelji. Još zadovoljniji su što će se nastava, kako je odlučeno odvijati u učionicama, a ne online.

A s obzirom na epidemiološke mjere rad u Osnovnoj školi Grigor Vitez organiziran je slično kao i prošle školske godine. Odvojeni su ulazi za razrednu i predmetnu nastavu te se i dalje provode mjere dezinfekcije između smjena, no promjena je što učenici od petog do osmog razreda ponovno pohađaju nastavu u jednoj smjeni.

U Osijeku je u školskoj godini 2021./2022 upisano 7385 učenika, a 15 je prvašića više nego u prošloj školskoj godini. U cijeloj Osječko-baranjskoj županiji pak, ove je godine u prvi razred upisano 2366 učenika, odnosno 46 više nego u prošloj. S početkom školske godine i vozači bi trebali obratiti veću pozornost na najmlađe sudionike u prometu, a upravo uz Osnovnu školu Grigor Vitez Grad Osijek je na inicijativu roditelja i nastavnika povećao sigurnost uređenjem uspornika.

Još jedan uspornik uskoro će biti uređen na križanju Crkvene i Zmaj Jovine ulice, uz školu Jagode Truhelke. Kako su danas izvijestili u gradu Osijeku završena je i energetska obnova, te je s radom počela Osnovna škola Mladost, i to u jednosmjenskoj nastavi. Deseta je to škola u Osijeku od ukupno dvadeset i jedne koja je prešla na jednosmjenski sustav, a cilj je da u narednom razdoblju to učine sve škole.