STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Vukovarsko-srijemska

OBLJETNICA SMRTI: Paljenjem svijeća Domovinski pokret obilježio godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

Prošle su 22 godine otkako nas je napustio doktor Franjo Tuđman. Tužnu godišnjicu njegove smrti obilježili su i članovi Domovinskog pokreta u Vukovaru.

Paljenjem svijeća Domovinski pokret obilježio godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana
Prošle su 22 godine otkako nas je napustio doktor Franjo Tuđman.

 

Na današnji dan, 1999. godine, napustio nas je prvi hrvatski predsjednik doktor Franjo Tuđman. A obljetnicu njegove smrti obilježio je i Domovinski pokret paljenjem svijeća na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru.

Prisjetili smo se jedne, zapravo najveće ličnosti u novijoj hrvatskoj povijesti. Čovjeka koji je tada na krilima hrvatskog naroda punog želje i volje poveo borbu temeljem koje smo napokon dobili ono o čemu smo godinama sanjali, a to je slobodna Hrvatska zemlja", kaže Ivana Mujkić (Domovinski pokret).

To su bila teška i drugačija vremena, a on hrabar i odlučan čovjek koji je kroz te godine donosio važne odluke za našu Hrvatsku. Jedna od najvažnijih odluka, a koja se tiče grada Vukovara, bila je i mirna reintegracija.

"Mirna reintegracija koja je provedena na takav način da smo se ovdje vratili jednim mirnim putem, ponovo uspostavili vlast i vratili hrvate u njihove domove. Danas su neka novija vremena, na sreću, mi koji živimo i koji smo stasali volimo Hrvatsku na drugačiji način. Trebamo ju graditi po uzoru na ta nekadašnja vremena, ali u jednom drugačijem smislu", kaže Mujkić.

A sve to možemo kroz gospodarski i demografski napredak, brigu o našim najmlađima, ali i mladima koji ovdje žele ostati i osnovati svoje obitelji. Sve na samo jedan način – pružimo im Hrvatsku kakva im treba.