STV Live
Petak, 02. prosinac 2022.
2°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Hrvatska

''GODINE PROLAZE, NIŠTA SE NE MIJENJA'': Penava: „Korupcija je pošast koje se moramo riješiti, a uvijek su u njoj HDZ-ovci“

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava ustvrdio je kako je afera u Ini primjer korupcije koja predstavlja izrazitu opasnost za temelje funkcioniranja hrvatske države, a da su posljedice vidljive i u padu broja stanovništva. Rekao je i da pogrešan smjer u kojem ide Hrvatska određuju Plenković i njegova manjinsko liberalna Vlada.

Penava: „Korupcija je pošast koje se moramo riješiti, a uvijek su u njoj HDZ-ovci“
Penava: „Korupcija je pošast koje se moramo riješiti, a uvijek su u njoj HDZ-ovci“

Vladajući na sve moguće načine pokušavaju skrenuti pozornost od epohalne pljačke u Ini, upozorio je iz Sabora predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. Kazao je kako firma koja je dobila dozvolu za poslovanje u plinskom biznisu to nikada nije smjela dobiti te kako je to dobila zahvaljujući potpisu čovjeka koji je član HDZ-a i koji je deset dana ranije bio u Remetincu zbog afere Vjetroelektrane.

- Uvijek u toj priči, kako god ona izgledala, kakvu god tvrtku i područje obuhvaćala, uvijek se tu nađu viđeniji ljudi iz vrha ove države, iz HDZ-a i njihovi kumovi, bratići, sestrične. Cijelo vrijeme govorili smo i aplirali da je to pošast koje se moramo riješiti, a da su korupcija i krađa nešto što slabi Hrvatsku. Nažalost, godine prolaze, a ništa se ne mijenja, kaže predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Ukoliko ne vjerujete meni i Domovinskom pokretu, pa i cijeloj oporbi koja se, unatoč razlikama, ujedinila, jer shvaća kolika nam opasnost prijeti zbog ovakve korupcije i krađe, onda pročitajte presudu Vrhovnog suda u slučaju Ina-MOL gdje su Sanader i Hernadi presuđeni na zatvorsku kaznu, kazao je Penava, dodajući kako je u toj presudi Vrhovnog suda rečeno kako korupcija predstavlja izrazitu opasnost po temelje Republike Hrvatske.

Tko se nakon ovakvih riječi još može dvoumit o čemu se radi u Ini, i o čemu se radi kada su u pitanju vladajući u RH. Žalosno je gledati, početak je školske godine, ponovno tisuću učenika manje u prvim razredima. Za manje od tjedan dana Državni zavod za statistiku objavit će konačni popis stanovnika i vidjet ćemo rezultate ovakve vladavine. Molim hrvatski narod i građane da osvijeste tu činjenicu i povezanost korupcije na ovoj razini i pada broja stanovnika i broja prvašića u školama, jer tu situaciju nitko izvana ne može promijeniti nego samo građani Republike Hrvatske izlaskom na izbore i kažnjavanjem onih koji su odgovorni za ovakvo stanje, kaže Penava.

Posljednje ankete govore kako je 80 posto hrvatskih građana svjesno da zemlja ide u pogrešnom smjeru, a taj smjer određuju Plenković i njegova HDZ-ova manjinsko-liberalna Vlada, ustvrdio je predsjednik Domovinskog pokreta, zaključujući kako je zadatak svih koji vole Hrvatsku izaći na izbore i promijeniti te stvari.

Dotaknuo se i najnovije tragedije u Ludbregu ističući kako je neshvatljivo da je u Hrvatskoj danas osigurano samo 31 posto pružnih prijelaza i da građani stradavaju u naletima vlakova, jer država nije osigurala dovoljno sredstava.