STV Live
Srijeda, 07. lipanj 2023.
17°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Hrvatska

ZBOG NIZA AFERA VEZANIH ZA NJEGOVU VLADU: Penava: „Pokrećemo postupak opoziva Andreja Plenkovića, Sanader je mala beba“

U saborsku proceduru upućen je prijedlog za opoziv premijera Andreja Plenkovića zbog niza afera vezanih za njegovu Vladu. O tome je izvijestio predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, kazavši kako je oporba prikupila potreban broj potpisa. Penava je ustvrdio i kako je Sanader „mala beba“ za Plenkovića.

Ono što su najavili, to su i učinili. Domovinski pokret je, u suradnji s oporbenim strankama, prikupio potpise i u saborsku proceduru uputio prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, a razlozi su silne afere koje štete svim građanima, kazao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Koje iz dana u dan u sve teži položaj dovode najranjivije, prije svega umirovljenike, za koje smo doznali da ih je gotovo 300 tisuća s mirovinama manjim od 260 eura, ali nažalost ugrožava i naše najmlađe generacije jer im zatvara perspektivu opstanka u Republici Hrvatskoj, rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Dokument s prikupljenim potpisima napisan je na 6 stranica, a mogao je imati 666 s obzirom na to koliko je dug popis inkriminirajućih radnji koje je počinila Plenkovićeva Vlada, ustvrdio je Penava, navevši aferu Janaf, bankomate, milijardu kuna ukradenih iz Ine, čin izdaje preusmjeravanja hrvatske nafte u Mađarsku i zatvaranja sisačke Rafinerije.

- Afera SMS, koja je vrlo aktualna, gdje doznajemo da se ljudi od povjerenja Andreja Plenkovića dopisuju i navode inicijale imena AP. Mislim da cijela država osim pravosudnih organa zna tko je AP. Pa zatim afera Hrvatske šume, gdje AP odjednom postaje šef, pa najnovija afera, koja razotkriva način funkcioniranja koalicije Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca, gdje je gospođa Jeckov uhvaćena s popisom tvrtki, koje imaju dobit novac iz državnog proračuna na ranije pomno isplaniranom natječaju, gdje pod krinkom pomaganja nacionalnim manjinama zapravo tvrtke s popisa SDSS-a kao dio trgovačkog plijena trebaju dobiti novce. A koje je vjerojatno dogovorio njihov šef Milorad Pupovac sa šefom Andrejom Plenkovićem, kaže Penava.

Penava naglašava i da oporba prijedlogom za opoziv premijera Andreja Plenkovića šalje poruku hrvatskom narodu da se takve stvari pod hitno moraju promijeniti.

Ne živimo u iluziji da raspolažemo većinom i da ćemo u Saboru kroz mjesec, mjesec i pol kada se bude raspravljalo o tome uspjeti maknuti Andreja Plenkovića, ali moramo iritirati savjest i svijest još uvijek onih poštenih HDZ-ovaca, ali jednako tako i koalicijskih partnera, koji osim vlastite koristi u vidu završavanja ovog mandata, u ovoj formaciji koja je vrlo maligna i opasna za Hrvatsku, svi ti koji promišljaju malo šire i misle na opstanak Hrvatske, mislimo da je vrijeme da ih trgnemo, da se oni trgnu, jer definitivno s ovakvim stilom vladanja kojeg demonstrira Plenković možemo reći bez zadrške da je Ivo Sanader mala beba, kaže Penava.

Dodao je Penava i da takvim stilom vladanja vladajući definitivno gase svjetlo perspektivi Hrvatske koja, kako kaže, neizostavno ide stazama raspale SFRJ, jer je očito mentalni sklop vladanja i upravljanja državom postao totalitarni i isključivo za one podobne s određenom članskom iskaznicom, a o tržištu, kvaliteti i mogućnosti da najbolji predvode priču u tako zatrovanom ambijentu kakvog je stvorio Plenković nema govora, zaključio je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.