STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
10°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Hrvatska

PREDSJEDNIK DOMOVINSKOG POKRETA IVAN PENAVA: ''Plenković i HDZ vode nas u globalizam u kojemu je nepoželjno biti muškarac, žena, katolik ili Hrvat''

Globalističke ideje pogubne za hrvatski identitet rezultat su politike Andreja Plenkovića koja uništava suverenitet zemlje, upozorio je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. HDZ je novom deklaracijom u kojoj izjednačava istospolne zajednice s obitelji izgubio demokršćanski identitet, poručio je iz Zagreba Penava.

''Plenković i HDZ vode nas u globalizam u kojemu je nepoželjno biti muškarac, žena, katolik ili Hrvat''
Penava: Plenković i HDZ vode nas u globalizam u kojemu je nepoželjno biti muškarac, žena, katolik ili Hrvat

Mic po mic, korak po korak, Vlada predvođena Andrejom Plenkovićem zatire sve što je hrvatsko, a umjesto naših vrijednosti donosi nam globalizam, upozorio je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. HDZ je, poručuje, izgubio svoj demokršćanski svjetonazor, i novom Programskom deklaracijom, slikovito rečeno, prešao Rubikon.

Jedan ideološki kontekst globalističkog svijeta, globalističke Europe koja negira kršćanstvo, a nastala je na njezinim temeljima i koja negira suverene nacije već teži globalnom svijeta u kojem pod krinkom ne imanja razlika zapravo ne poštuje i omalovažava, čak s mržnjom gleda na bilo kakvu razliku u smislu nacionalnih specifičnosti, suverenost i svih onih vrijednosti za koje se zalaže, kaže predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Jedan od primjera je upravo dio iz nove Programske deklaracije HDZ-a u kojemu se, po tumačenju predsjednika Domovinskog pokreta izjednačavaju istospolne zajednice s obitelji.

- To je nešto što u Hrvatskoj do sada nije viđeno, na što sam ja dužan upozoriti. Kako bih bio bliži, reći ću što će se Hrvatskoj vrlo brzo dogoditi kroz tri primjera. Jedan je, imali ste ga priliku vidjeti, a to je nedavno održana Povorka ponosa u Zagrebu. Vidjeli smo obojene klupe, a prisjetimo se vremena Apartheida kada su klupe za jedne i klupe za druge predstavljale jedan drugačiji kontekst, nešto negativno, kaže Penava.

Globalizam koji promovira HDZ, Penava je pojasnio na još dva primjera.

- Deutsche Bahn, od 2023. uvodi uz muški i ženski, treći spol za one koji nisu ni žene ni muškarci. Još strašniji primjer, također iz Njemačke koja diktira tempo u Europi. U pitanju je grad Ulm. U osnovnim i srednjim školama uklanjaju muške i ženske WC-e, i uvode zajednički. To je valjda nešto normalno, novonormalno, demokršćansko i u tradiciji nacionalnih vrijednosti i vrijednosti Europske unije, kaže Penava.

Dodaje kako još malo, u Hrvatskoj će biti nepoželjno izjasniti se kao žena ili muškarac, katolik ili Hrvat. Sve to rezultat je globalističke politike pod vodstvom Andreja Plenkovića i HDZ-a, poručuje Penava.