STV Live
Nedjelja, 19. svibanj 2024.
22°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

ZAPAŽENI REZULTATI U MLAĐIM DOBNIM SKUPINAMA: Plivački klub Osijek osvojio 5 medalja na mitingu u Zagrebu

Članovi Plivačkog kluba Osijek aktivni su na državnim natjecanjima i ostvaruju zapažene rezultate u mlađim dobnim skupinama. Nove uspjehe i medalje Osječani su osvojili u Zagrebu na Mitingu Svetog Patrika u konkurenciji 450 plivača iz 25 klubova.

Plivački klub Osijek osvojio 5 medalja na mitingu u Zagrebu
Plivački klub Osijek osvojio 5 medalja na mitingu u Zagrebu FOTO: PK Osijek

Osječani su u Zagrebu na mitingu Svetog Patrika osvojili 5 medalja i jedna pehar a nastupili su sa 13 svojih predstavnika. Mlade osječke nade vodio je trener Marko Filipović a riječ je bilo o plivačima i plivačicama od 2011. do 2013 godišta.

Za ukupni plasman bio je potreban najmanji zbroj vremena iz četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul), natječući se za pehar pun bombona koji je organizator dijelio za troje najbržih u svakoj kategoriji. Medalje su se dijelile najboljima u svakoj disciplini i svakoj kategoriji.

Najveće uspjehe ostvarili su Elena Valenteković, Tin Čizmadija i Lena Josić koji su uz odlično otplivane utrke osvojili medalje, a Lena i pehar za 2. mjesto u ukupnom poretku.

Tin Čizmadija bio je prvi na 50 metara slobodno, peti na 50 leđno te sedmi na 50 leptir i na kraju četvrti u ukupnom poretku u svom uzrastu. Lena Josić utrku na 50 leptir završila je kao prva, na 50 prsno je bila treća, na 50 slobodno četvrta, a na 50 leđno peta. Taj zbroj joj je donio ukupno drugo mjesto. Lucija Štulina, Bruno Stojanović i Andrej Jelošek plivali su solidno, ali ostali bez postolja.

Inače prije ovog nastupa mlađih održan je i miting Arena Open u još jačoj konkurenciji gdje je opet sjajan bio najbolji osječki plivač junior Ivor Gaće. Osječki klub imao je 5 predstavnika u Zagrebu pod vodstvom trenera Mihaela Močkovića, a mlađi junior Ivor Gaće osvojio je ukupno 6 medalja, te zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku i on je sigurno velika budućnost hrvatskog plivanja.