STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho

Osječko-baranjska

[GALERIJA] OTVORENE ADVENTSKE SVEČANOSTI: Početak zimske čarolije u Valpovu i Belišću

Zimska čarolija jučer je započela u Valpovu i Belišću otvorenjem adventskih svečanosti. Tijekom idućih mjesec dana očekuje nas pregršt koncerata, izložbi, zabavnih programa za djecu i mlade, kreativnih radionica, ali i klizalište.

Puštanjem lampiona, revijom na ledu klizačko-koturaljkaškog kluba „Medveščak“ i nastupom Gradskog puhačkog orkestra sinoć je otvoren ovogodišnji Advent u Belišću.

"I ove godine pripremili smo brojne aktivnosti u sklopu Adventa u Belišću prije svega u organizaciji Turističke zajednice grada Belišća te samoga Grada. Pozivamo sve naše sumještane i naše drage goste da dođu na Advent u Belišću i da vide što nudimo. Bit će niz atraktivnih manifestacija, a između ostalog tu je i naše tradicionalno klizanje", kaže predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Domagoj Varžić.

Prigodni kulturno-zabavni program manifestacije „Advent u Belišću“ će se održavati sve do 31. prosinca.

"Preko tjedna ćemo imati različite radionice, izložbe i predstave, dok smo petke rezervirali za djecu odnosno animaciju i zabavu za djecu, subotom ćemo imati nastupe glazbenih sastava, a nedjelje su rezervirane za naše zborove. Klizalište će biti otvoreno do 9. siječnja i to svakim danom od 15 sati do 21 sat", kaže nam direktorica TZ Belišće Mirjana Klajn.

Klizalište se nalazi na travnatoj površini kod Dječjeg vrtića „Maslačak“, gdje je smješten i adventski sajam s prigodnim suvenirima, autohtonim proizvodima i nezaobilaznom gastro ponudom.

A paljenjem prve svijeće, svijeće nade ispred Centra kulture „Matija Petar Katančić“ započeo je i Advent u Valpovu.

Valpovačka zimska čarolija ove godine, također do 31. prosinca, donosi niz manifestacija za sve uzraste, kao što su kazališne predstave i projekcije filmova, igraonice, koncerte i izložbe.

Više informacija o tome što donosi Advent u Belišću, a što u Valpovu možete potražiti na mrežnim stranicama gradova i njihovih turističkih zajednica.