STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
24°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

STV Video

KORISNICI DOBILI NOVA ZNANJA I VJEŠTINE: Pomoć i podrška umirovljenicima i ženama ciljevi su projekta „Zaželi bolji život u Općini Vuka"

Mnogim starijim sugrađanima svakodnevne zadaće mogu biti nepremostiva prepreka. Od odlaska po namirnice, pripreme obroka, plaćanja računa, odlaska po lijekove do održavanja čistoće stambenog prostora. Kako bi se umirovljenicima olakšala svakodnevica, ali i kako bi nezaposlene žene dobile posao pokrenuta je druga faza projekta „Zaželi bolji život u Općini Vuka“.

Dvanaest, do tada nezaposlenih žena, zaposleno je prije osam mjeseci kroz projekt „Zaželi bolji život u Općini Vuka“, a preko sedamdeset umirovljenika zahvaljujući navedenom projektu ima osobu od povjerenja, koja im pomaže oko raznih svakodnevnih zadaća. Osim samog zaposlenja ovaj je program korisnicama donio i nova znanja i vještine.

Svaka žena skrbi o šest starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, a krajnjim korisnicima odnosno umirovljenicima svaka je pomoć dobrodošla.

Također, valja napomenuti kako kroz ovaj projekt krajnji korisnici kroz razdoblje od godinu dana svaki mjesec primaju poklon paket s higijenskim potrepštinama.

No, osim zaposlenja i novih poznanstava, korisnice projekta prošle su i dodatnu edukaciju.

Vrijednost projekta „Zaželi bolji život u Općini Vuka“ je nešto viša od 1,1 milijuna kuna, a trajanje mu je 18 mjeseci. No, s obzirom na uspješnost druge faze očekuje se da će doći i do treće faze projekta u kojoj bi se broj zaposlenih žena, ali i krajnjih korisnika odnosno umirovljenika dodatno povećao.