STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
18°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

ZAHVALJUJUĆI DONACIJI IZ NJEMAČKE: Posudionica GDCK Osijek bogatija za brojna medicinska pomagala

Nedostupnost medicinskih pomagala osobama s invaliditetom, bolesnima te starijima i nemoćnima značajno otežava život. Najviše su toga svjesni oni koji o njima svakodnevno brinu. Crveni križ iz Regensburga odlučio je stoga donacijom razne opreme pomoći svojim prijateljima iz osječkog Gradskog društva Crvenog križa, a njen dovoz i prihvat organizirao je Regionalni klub IPA osječko-baranjske.

Posudionica GDCK Osijek bogatija za brojna medicinska pomagala
Posudionica GDCK Osijek bogatija za brojna medicinska pomagala

 

Bolnički kreveti, invalidska kolica, hodalice samo su dio vrijedne donacije koja je pristigla u Gradsko društvo Crvenog križa Osijek. Sve to biti će dio njihove posudionice medicinskih i otropedskih pomagala, a koja će moći koristiti svi njihovi korisnici.

Ovo je velika i vrijedna donacija za našu posudionicu budući da je to postala sve veća potreba. Ona funkcionira na način da ljudi mogu posuditi pomagala, nemamo rok trajanja, dokle god im treba to je pomagalo kod njih i posuđujemo ga na revers i bez naknade. Ovo će zaista biti jedno veliko povećanje naših kapaciteta u radu posudionice, kaže Martina Hećimovićravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

 

Inače, regionalni klub IPA poznat je po svojoj humanitarnosti te su i do sada s osječkim Crvenim križem imali izvrsnu suradnju, a svojim radom pomažu i brojnim drugim organizacijama i ustanovama.

- Ova kao što vidite je već ne znam koji niz donacija koje su išle u Opću bolnicu Našice, KBC Osijek pa Opću bolnicu Karlovac. U ovom slučaju smo se odlučili pomoći GDCK Osijek. Ova donacija je prikupljena putem Crvenog križa u gradu Regensburgu u Njemačkoj i to je već jedna dugoročna suradnja koja traje između našeg Kluba i Crvenog križa Regensburg, kaže tajnik Regionalnog kluba IPA osječko-baranjske Zoran Kon.

Ova donacija samo je jedan od primjera kako se uz malo truda, volje i dobru organizaciju jednostavno može učiniti dobro djelo te pomoći onima kojima to najviše treba.