STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
23°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Crna kronika

ALKOHOL KRIVAC U 40 POSTO SLUČAJEVA: Povećanje od sto posto u smrtnosti na osječko-baranjskim cestama

Teška nesreća koja se u Valpovu dogodila tijekom vikenda prouzročila je desetu žrtvu u prometu od početka godine na području Policijske uprave osječko-baranjske. Povećanje je to od sto posto u odnosu na isto razdoblje lani, pa iz policije pozivaju na maksimalni oprez i poštivanje prometnih propisa.

Povećanje od sto posto u smrtnosti na osječko-baranjskim cestama
Policija

Čak deset osoba smrtno je stradalo na prometnicama koje nadzire Policijska uprava osječko-baranjska u nepunih šest mjeseci ove godine, izvijestila je policija. Alkohol, odnosno njegova nedozvoljena pristunost u krvi krivac je za 40 posto smrtnih slučajeva u prometu, dok većina stradalih nije koristila sigurnosni pojas. Osim deset smrtno stradalih, u prometu je u prvih šest mjeseci teške tjelesne ozljede zadobilo 60 osoba.

Statistički gledano, obje stavke, smrtnost i teške ozljede povećale su se u odnosu na prošlu godinu. Teške ozljede za 70, a smrtnost čak 100 posto.

Iz policije su pozvali sve sudionike u prometu na poštovanje prometnih propisa, a od građana očekuju pomoć usmjerenu na otkrivanje vozača koji rizičnim ponašanjem ugrožavaju ostale u prometu.

Stoga, policija nastavlja s pojačanim nadzorom, s posebnim naglaskom na vožnju pod utjecajem alkohola, nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela u vožnji.

Naglašavamo, kako će sutra, od osam do četrnaest sati policija provoditi pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i na prekršaje pješaka.