STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
10°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

RUKOMET: PPD Zagreb bolji od Nexea i dva boda ga dijele od obrane naslova

U prvoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske PPD Zagreb bio je bolji od NEXE-a i tako stekao prednost i stigao na korak još jedne obrane naslova prvaka. Zagrepčani su na svom terenu bili bolji rezultatom 31-26.

PPD Zagreb bolji od Nexea i dva boda ga dijele od obrane naslova
PPD Zagreb bolji od Nexea i dva boda ga dijele od obrane naslova

PPD Zagreb je u Kutiji Šibica slavio pobjedu nad Nexeom rezultatom 31-26 i tako došao na 4 boda, a prvak Hrvatske bit će momčad koja prva skupi 6 bodova. Utakmica previše nervozna kao gotovo i svaki derbi, ali ova je bila na rubu incidenta. Tenzije su između ove dvije ekipe sve veće, a odlični suci Gubica i Milošević sankcionirali su sve sa 4 crvena kartona.

- Vruće su glave, još ne znam što kazati na sve to. Mislim da je sve to u žaru borbe bilo, barem tako mislim, nismo bili pravi danas. Zagrebu čestitam a mi se okrećemo srijedi, čeka nas nova utakmica doma i nadam se da ćemo upisat druga dva boda, rekao je Saša Barišić Jaman.

- Cijela sezona nam je takva, borimo se sa ozljedama, izostancima. Neću u tome kukati, igrali smo jako dobar rukomet u 1. poluvremenu i mi i Zagreb, nažalost smo pali na njihovu jaku obranu, fulali neke zicere i greške napravili koje nismo trebali. Dečki su dali sve od sebe u toj prevelikoj želji, kaže Branko Tamše, trener RK Nexe.

Nexe je bio bez ozlijeđenog prvog igrača i strijelca Halila Jaganjca, pa je bilo teško se nositi da Zagrebom koji je bio bolji i ovu utakmicu i zasluženo slavio. Najbolji je bio iskusni Čupić sa 8 golova, a kod Nexea pak Severec i Kević zabili su po 5, Melić 4 gola. Slijedi uzvrat u Našicama u srijedu, ako Nexe pobijedi sve je otvoreno. Izjednačit će se bodovno sa Zagrebom, a ako slavi PPD, bit će to novi naslov za takozvane "plinare".

Nema sumnje kako će atmosfera i u srijedu u Našicama biti uzavrela, dvorana ispunjena, nadamo se samo kako će sve proći u sportskom tonu bez ružnih scena, pa neka bolji pobjedi.